Zespri vraagt faillissement aan van bedrijf dat illegaal kiwistekken naar China exporteerde

Kiwiteler Zespri heeft met succes een verzoek ingediend bij het High Court om het bedrijf van een kiwiteler die illegaal zijn stekken van gele kiwi's exporteerde naar China te sluiten. Het bedrijf, Smiling Face, en zijn eigenaar, Haoyu Gao, zijn sinds 2018 in en uit de rechtbank met Zespri.

Volgens een woordvoerder van Zespri in 2020 vond het Hooggerechtshof dat Gao frauduleus had aangeboden om Zespri's kiwirassen en het recht om ze in licentie te geven te verkopen aan partijen in China. Zespri was ongeveer 15 miljoen dollar (8,8 mln euro) schadevergoeding verschuldigd, aldus de woordvoerder.

Deze beslissing werd bevestigd door het Nieuw-Zeelandse Hof van Beroep, en toestemming om in beroep te gaan bij het Hooggerechtshof werd geweigerd. De 15 miljoen dollar werd echter teruggebracht tot 12,1 miljoen dollar (7,1 mln euro) na een beroep van Gao in 2021.

Zespri advocaat Katherine Evans zei dat Zespri dwangmaatregelen had genomen tegen Smiling Face en Gao's activa in Nieuw-Zeeland en bleef samenwerken met de door de rechtbank aangestelde vereffenaars gedurende het hele proces.

Bron: stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.