Lidl GB boekt in december omzetgroei van € 11,2 mln - M&S, Waitrose en Sainsbury's hebben het nakijken

Stakingen in Finse supermarkten
Service Union United (PAM) kondigde vorige week de eerste van een reeks stakingen in supermarkten en logistieke centra aan na het mislukken van de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. De staking geldt voor meer dan 160 supermarkten, meestal grote supermarkten, en 16.000 werknemers van donderdag 9 februari om 5 uur 's ochtends tot zaterdag 11 februari 5 uur 's ochtends.
Bron: helsinkitimes.fi 

Portugal: omzet van MC van Sonae +11,5% 
De Portugese retailer MC, onderdeel van het Sonae-conglomeraat, meldt een omzet van € 5,9 mld in 2022, een stijging van 11,5% op jaarbasis en van 9,6% op basis van vergelijkbare winkels. De foodretailer van de groep boekte groei in zowel zijn grotere winkels (+8,3%) als in zijn buurtwinkels (+11,2%). De omzet van de supermarkten bedroeg € 2,9 mld (+11,2%), terwijl de omzet van de hypermarkten € 1,9 mld (+8,3%) bedroeg. MC exploiteert de Continente-keten in Portugal, die zowel grootschalige als kleinere supermarkten omvat.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Aldi onthult nieuwste Super Six groenteaanbiedingen 
Aldi heeft zijn nieuwste "Super Six"-aanbiedingen onthuld die sinds afgelopen week in de schappen liggen. De supermarkt zegt samen te werken met zijn leveranciers om het hele jaar door lage prijzen te kunnen bieden. De lijst omvat: 4 ongewaxte citroenen (€ 0,66); 5 bananen (€ 0,66); mandarijnen
(€ 1,00 / 600g); 6 Braeburn appelen (€ 1,11); aspergepunten (€1,11 / 100g); blauwe bessen (€ 1,33 / 150g).
Bron: walesonline.co.uk 

VK: Lidl boekt omzetgroei van € 11,2 mln, consumenten laten M&S, Waitrose en Sainsbury's links liggen
Lidl GB onthult dat het in de afgelopen maand bijna € 12 mln aan overstappers van M&S, Waitrose en Sainsbury's heeft gewonnen. De overstap werd aangewakkerd door Lidl's groenten en fruit van hoge kwaliteit, die een marktaandeel van 10,2% bereikten.
Bron: retailgazette.co.uk 

Spanje: DIA levert 9,6% omzetgroei in 2022
DIA Group rapporteerde € 7,3 mld aan netto-omzet voor 2022, een stijging van 9,6% ten opzichte van het voorgaande jaar, gevoed door een LFL-omzetstijging van 7,3% in het vierde kwartaal van het jaar, tot € 1,8 mld. De bruto omzet in Spanje steeg in 2022 met 6,3% tot € 5,3 mld, met een like-for-like omzetgroei van 11,6% in het vierde kwartaal, waarbij de retailer ook marktaandeel won.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury's opent voor het eerst nieuwe winkel in Desborough
Sainsbury's heeft de deuren van zijn nieuwste winkel geopend door de eerste klanten te verwelkomen in Sainsbury's Desborough Harborough Road, in Northamptonshire. Sainsbury's nieuwe Neighbourhood Hub zal een  assortiment van hoogwaardige merk- en huismerkfavorieten bevatten, zoals groenten en fruit, gezonde snacks en food-to-go tot zoete, hartige en diepgevroren producten.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Tesco en Lidl staan tegenover elkaar in ruzie over geel op blauw handelsmerk
Tesco en zijn Duitse discountconcurrent Lidl hebben bij het Londense High Court getwist over het kopiëren van merken en het misleiden van klanten. De grootste Britse retailer gebruikt een gele cirkel op een vierkante blauwe achtergrond.
Bron: reuters.com 

Zweden: ICA Gruppen eindejaarsverslag 2022
De operationele marge voor ICA Gruppen daalde in het vierde kwartaal van 2022 tot 3,9% (4,0%). Het bedrijfsresultaat over het vierde kwartaal van 2022 steeg met 6,4%, onder invloed van de hoge inflatie, tot € 0,1 mln vergeleken met het vierde kwartaal van 2021. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 8,2% tot € 31,2 mln, eveneens onder invloed van de inflatie. De daling zette druk op het resultaat van ICA Gruppen's supermarktactiviteiten en op de marge van ICA Zweden. Het bedrijfsresultaat daalde in het vierde kwartaal met 12,0% tot € 67 mln vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2021. De marge voor het vierde kwartaal daalde tot 3,1%.
Bron: icagruppen.se 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.