Mercator doet overnamebod op Supermarketi Franca

Rewe bezorgt levensmiddelen op het Duitse platteland 
De komst van een nieuwe mobiele winkelervaring in Duitsland staat voor de deur. Retailer Rewe en spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn (DB) testen een supermarkt op wielen die tot aan de deur van plattelandsdorpen in Noord-Hessen zal rijden.
Bron: internationalsupermarketnews.com 

Mercator doet overnamebod op Montenegro's Supermarketi Franca
De Sloveense retailer Mercator heeft via zijn Montenegrijnse eenheid Mercator een verzoek ingediend bij de lokale toezichthouder om goedkeuring te krijgen voor zijn geplande overname van Supermarketi Franca. Het verzoek werd aangekondigd door het Montenegrijnse agentschap voor de bescherming van de mededinging (AZK) in een bericht dat in de Staatscourant is gepubliceerd.
Bron: esmmagazine.com 

Italiaanse Gruppo Unicomm plant zes nieuwe winkelopeningen
De Italiaanse regionale retailer Gruppo Unicomm heeft in 2022 18 nieuwe winkels geopend in de verschillende regio's waar het actief is. Voor 2023 plant de groep zes nieuwe openingen en 12 renovaties van bestaande winkels. Gruppo Unicomm sloot 2022 af met een geschatte omzet van € 2,7 mld, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 13% en een groei van 9,6% in termen van like-for-like omzet.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Waarom kassaloze Amazon Fresh-winkels bemande kassa's invoeren
Strategische ommezwaai bij Amazon Fresh: in Londen krijgen klanten van de supermarktketen voortaan de keuze tussen automatisch afrekenen met Just Walk Out-technologie of betalen aan een traditionele, bemande kassa.
Bron: retaildetail.eu 

Lidl kondigt nieuwe strategie aan: meer plantaardige en minder dierlijke producten
De Duitse discount supermarktketen Lidl heeft plannen bekendgemaakt voor een duurzamere bedrijfsstrategie tot 2025, met een focus op het verminderen van het aantal dierlijke producten in het aanbod en het vergroten van het assortiment plantaardige eiwitten.
Bron: vegconomist.com 

Hongaars Bureau voor de Statistiek stelt onderzoek in naar inbreuk op embargo op verkoopgegevens van retailers
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (KSH) van Hongarije is een onderzoek gestart naar een schending van het embargo op de eerder op maandag gepubliceerde gegevens over de retailomzet in december, aldus het bureau in een verklaring per e-mail. De KSH zei dat het lokale zakenportaal Portfolio zaterdag een verhaal had gepubliceerd waarin stond dat een economisch onderzoeksinstituut hen een analyse had gestuurd met details van de gegevens over de retailomzet die pas maandagochtend zouden worden gepubliceerd. Portfolio heeft de analyse niet gepubliceerd.
Bron: reuters.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.