Portugal wil Braziliaans fruit via Haven van Sines invoeren

Portugal bereidt de oprichting voor van een logistieke hub voor de invoer van Braziliaans fruit, waarbij de producenten "geografische en operationele voorwaarden" hebben om de havens in Noord-Europa te vervangen. De haven van Sines zal een logistiek knooppunt creëren voor de invoer van Braziliaans fruit op de Iberische en Europese markt, en beweert te beschikken over "geografische en operationele omstandigheden die haar positioneren als een plaats bij uitstek voor de invoer" van deze producten, die momenteel de Europese markt binnenkomen via de havens van Noord-Europa.

De eerste stap om deze logistieke stroom te veranderen, waarbij Braziliaans fruit vooral de haven van Sines als toegangspoort tot de Iberische markt gaat gebruiken, is een "protocol van intenties" dat is ondertekend met de Associação Brasileira dos Produtores e Exportadores de Frutas e Derivados (ABRAFRUITS).

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.