Door aardbeving getroffen Turkse haven Iskenderun legt werkzaamheden stil

In de ochtend van maandag 6 februari 2023 werden Turkije en Syrië getroffen door een aardbeving. De aardbeving was zo zwaar dat er aanzienlijke schade is ontstaan aan de logistieke en transportinfra-structuur rond het epicentrum van Pazarcik, Kahramanmaras, waaronder de haven van Iskenderun.

De haven heeft helaas ernstige structurele schade opgelopen, waardoor alle activiteiten tot nader order zijn stilgelegd. Ook de wegen zijn zwaar getroffen, en op dit moment rijden er geen vrachtwagens in en rond het gebied. Het is nog niet duidelijk wanneer de haven van Iskenderun weer normaal zal functioneren.

Verschillende andere havens werden ook zwaar getroffen door een verwoestende aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Ten minste één haven werd stilgelegd nadat dokken waren ingestort, aldus de Turkse Maritieme Autoriteit en berichten in de media.

Zij voegde eraan toe dat de activiteiten in andere Turkse havens worden voortgezet, behalve in Iskenderun.

Bron: maersk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.