Wibo van den Ende, Vita Optima:

"Druivenprijzen op goed niveau, maar afzet blijft achter"

Tholen - Hoewel de druivenprijzen op een goed niveau liggen, blijft de afzet deze winter achter, constateert Wibo van den Ende van Vita Optima uit Bleiswijk. "De huidige kosten vragen hogere prijzen, maar dit vertaalt zich niet altijd in de juiste volumes, marges en omloopsnelheid. Het lijkt een trend te worden dat de consument een hoog bestedingspatroon heeft bij promoties, maar dat de reguliere verkoop behoorlijk onder druk staat."

"Voor wat betreft witte druiven is het aanbod erg mager. Er zijn beperkte volumes uit Zuid-Afrika en Peru beschikbaar. De aanvoer vanuit India moet echt nog op stoom komen. Rode en zwarte druiven zijn er wel voldoende op de markt. De prijs van de witte druiven beweegt zich momenteel tussen de 14,50 en 15,50 euro. De prijs van de rode en zwarte druiven ligt op een niveau tussen de 12,50 en 14 euro", vertelt Wibo. "Zuid-Afrika zal zeker nog wel tot week 13/14 druiven sturen. Ik hoop dat de prijzen nog wat verder aan zullen trekken. De eetkwaliteit van de Zuid-Afrikaanse druiven is prima."

"Persoonlijk verwacht ik wel dat er grotere volumes vanuit India gaan komen. De vrachtprijzen zijn een stuk lager en bovendien zijn er meer soorten die voldoen aan de specificaties van de Europese markt. De komende weken zal de aanvoer nog rustig zijn, maar uiteindelijk zullen er voldoende pitloze druiven deze kant op gaan komen. Ik ben benieuwd naar de eetkwaliteit van de druiven, maar ook hoe de consument zal gaan reageren in deze nieuwe economische dynamiek."

"Ik ben blij hoe Vita Optima zich de laatste jaren heeft ontwikkeld.  Dankzij kennis van het product, het toevoegen van waarde in de keten en onze flexibiliteit maken we een forse groei door. Onlangs is het team weer uitgebreid", vertelt Wibo. "Onze specialisatie zijn met name de importproducten: druiven, citrus, avocado en mango. Vita Optima verzorgt de import, pre-pack en gehele distributie voor telers, exporteurs, importeurs en supermarkten naar met name Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en Oost-Europa."

Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
Vita Optima b.v.
Klappolder 224
2665 MR Bleiswijk
+31 (0)6 1000 2872
wibo@vitaoptimabv.com  
www.vitaoptimabv.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.