Aspergeprimeur bij BelOrta brengt €2.500 op voor Cis 4 ever en Foundation Mechelen vzw

De eerste asperges zijn er weer bij BelOrta. Gisteren verkocht BelOrta de eerste Belgische witte asperges van het nieuwe seizoen. Traditiegetrouw schenkt de groente- en fruitcoöperatie de opbrengst aan het goede doel. Dit jaar werden Cis 4 Ever en Foundation Mechelen vzw in de bloemetjes gezet.


Piet den Boer (Foundation Mechelen), Jo Op de Beeck (BelOrta), Roger De Wachter en Nathalie Sebrechts (Sebrechts Groenten en Fruit), Andries De Pauw (De Molenkouter)

Menig aspergeliefhebber kijkt uit naar begin februari: het moment dat deze typische seizoensgroente weer beschikbaar is van lokale origine. Dat wachten wordt nu beloond met de verkoop van de eerste Belgische witte asperges. De eerste asperges werden aangevoerd door Andries De Pauw (De Molenkouter) uit Sint-Katelijne-Waver. Nathalie Sebrechts van Sebrechts Groenten en Fruit was er als de kippen bij om de eerste kist te kopen voor €2.000 (€250 per schaal van 500 gram). De opbrengst van de primeurverkoop werd door BelOrta verhoogd tot €5.000, waardoor beide goede doelen €2.500 in ontvangst konden nemen.

Februari en maart zijn qua aanvoer eerder de aanloopmaanden richting het hoofdseizoen in april, mei en juni. Vanaf april worden namelijk ook de asperges uit openlucht in grotere aantallen geoogst, waardoor het aspergefestival dan in alle hevigheid kan losbarsten. Op 24 juni, het feest van Sint-Jan, loopt het seizoen traditioneel af. Daarnaast biedt de coöperatie ook groene asperges en biologisch geteelde witte en groene asperges aan.

Foundation Mechelen vzw & Cis 4 ever
Naar jaarlijkse gewoonte gaat BelOrta de opbrengst van de eerste asperges naar het goede doel. Dit jaar kwam de coöperatie terecht bij Foundation Mechelen vzw & Cis 4 ever, twee goede doelen uit de Mechelse regio. "Het lokale aspect is een belangrijke pijler binnen de werking van BelOrta. Dankzij de lokale verankering van onze producenten zijn we verbonden met tal van plaatselijke verenigingen. Daarom ondersteunen we met zeer veel plezier deze twee goede doelen uit de regio", verklaart Jo Lambrecht, Sales en Marketing Manager BelOrta.


Anke Gooijer (Cis 4 ever), Jo Op de Beeck (BelOrta), Roger De Wachter en Nathalie Sebrechts (Sebrechts Groenten en Fruit), Andries De Pauw (De Molenkouter)

"Sinds 2017 zamelden we, samen met een grote groep vrienden, familie en sympathisanten, onder de naam Cis 4 ever al heel veel geld in voor Kom op tegen Kanker. Geld waarvan we weten dat het bijzonder goed besteed is. Kanker blijft een ziekte die veel mensen treft en een enorme impact heeft. We blijven hiermee doorgaan tot de dag dat we niemand meer hoeven te verliezen aan kanker. Het is dan ook enorm hartverwarmend om deze schenking te mogen ontvangen", vertelt Anke Gooijer, oprichtster en mama van Cis.

Ook bij Foundation Mechelen vzw zijn ze tevreden met de schenking van €2.500. Piet Den Boer, voorzitter van Foundation Mechelen vzw: "Dit bedrag zal gebruikt worden door de Foundation voor de warmste opening de Nationale Spelen van de Special Olympics Belgium op 17 mei in het stadion van KV Mechelen. Op die manier willen we een glimlach op de mond toveren van 3500 atleten met een geestelijke of mentale beperking."

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be   
www.belorta.be       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.