Premium-lijn Limorè doet het wel goed

Zwakke afzet Italiaanse citroenen

Het seizoen van de Rocca Imperiale citroen is in volle gang, maar de afzet zou beter kunnen. "In de afgelopen 10 dagen hebben we geconstateerd dat de verkoop licht vertraagd is. Vorig jaar verlaadden we begin februari dagelijks negen pallets, nu zijn dat er gemiddeld vijf", zegt Pietro Buongiorno, voorzitter van de Vereniging van Telers van Rocca Imperiale Citroenen, die het citrus op de markt brengt onder het merk Limorè. 

"Er is geen wezenlijk verschil qua bestellingen tussen de Italiaanse markt en het buitenland, waar we onze citroenen leveren aan groothandelsmarkten en supermarkten in voornamelijk Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, België en Nederland." 

Verpakking voor de premium lijn

Met het idee van een premium lijn in het achterhoofd, met zowel een enkellaagse als dubbellaagse verpakking, heeft de coöperatie uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië het klantenbestand de afgelopen maand uitgebreid. "Wat de klanten aantrekt, is naast de grotere kalibers het zeer snelle productieproces in vergelijking met het standaardproduct", vervolgt de voorzitter. "Onze citroenen met eetbare schil in een premium karton worden binnen 8-10 uur geplukt, verpakt en verzonden. De kwaliteit van die citroenen is op zijn best, zowel qua sapgehalte als percentage limoneen. Het product is uitstekend houdbaar en geeft wekenlang een intens aroma af."

Handmatige verpakking 

De coöperatie verwacht de komende vier jaar het statuut van OP te krijgen in Italië, dat wil zeggen een organisatie van telers (Organizzazione di Produttori). Er komen immers steeds meer jonge aanplanten in productie. "Ik zou graag een oproep doen aan alle telers uit de regio om zich bij ons aan te sluiten. We zijn pas 4 jaar geleden opgericht, maar we hebben al veel succes geboekt in Italië en het buitenland. Zeker in een tijd van economische onzekerheid is het raadzaam om je als individuele teler aan te sluiten bij een organisatie die in staat is om waarde toe te voegen aan ons product, dat al veel jaren het voorwerp van roofbouw is geweest, met economische schade voor de hele regio tot gevolg. Samenwerking kan het verschil maken." 

Voor meer informatie:
Produttori di Limoni Associati di Rocca Imperiale - Soc. Agricola

Contrada Mantice snc
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
Tel: +39 349 4694903 
info@limore.it
www.limore.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.