Softripe met nieuwe "turbo-rijping" functie

Frigotec GmbH uit Duitsland blijft met zijn unieke en gepatenteerde Softripe-fruitrijpsysteem nieuwe normen bepalen op het gebied van fruitrijping. Met de geïntroduceerde "turborijping" functie in het Softripe rijpingsprogramma, krijgen klanten een extra hulpmiddel om te reageren op fluctuerende aanbod-, markt- en verkoopsituaties.

"Elk rijpingsbedrijf is geconfronteerd met situaties waarin de beschikbaarheid van gerijpte goederen in huis een grote uitdaging wordt als gevolg van vertragingen in de levering of bestellingen die op korte termijn binnenkomen", legt Frigotec-directeur Roland Wirth uit. "Met de "turbo rijping" functie kan de rijpingstijd zo nodig nog verder worden verkort, terwijl de hoge kwaliteit van het fruit behouden blijft. Dit is een ander interessant voordeel van de Softripe technologie in de praktijk."

Gedurende een langere periode is deze nieuwe functie met succes getest bij verschillende Softripe-klanten. Naast het unieke en zichzelf aanpassende Softripe rijpingsalgoritme, maakt ook het gebruik van moderne snelheidsgeregelde EC-ventilatortechnologie deze rijpingsversnelling mogelijk. "Tijdens de normale rijpingscyclus draaien de EC-luchtventilatoren op lagere snelheden om energie te besparen. Tijdens het "turbo-rijpen" wordt de snelheid automatisch verhoogd om snellere temperatuursveranderingen bij de vruchten te bereiken," vervolgt Wirth. "Op deze manier bereiken we maximale flexibiliteit bij de planning en hantering van de rijping. Naast de reeds bestaande, geautomatiseerde en nauwkeurig getimede standaardrijping van producten en CA-opslag van gerijpte producten, kan de rijping nu aanzienlijk worden versneld en indien nodig verkort."

Sinds de marktintroductie van deze nieuwe rijpingstechnologie met talrijke projecten in Europa is de vraag ernaar sterk toegenomen, omdat zowel de rijpingsbedrijven als de detailhandel de voordelen ervan in de praktijk zien en willen toepassen. "De aanhoudend positieve feedback en plannen van onze klanten geven ons veel vertrouwen in de marktontwikkeling van Softripe. Naast de reeds bewezen vruchten zoals bananen, avocado's en mango's, laten de eerste proefrijpexperimenten met andere interessante vruchten baanbrekende resultaten zien. Wij van het Softripe-team zijn blij dat we met deze innovatie de fruit- en detailhandel een belangrijke bijdrage kunnen bieden op de toekomstige thema's fruitkwaliteit, energieverbruik, tekort aan vakmensen en duurzaamheid." 

Bezoek het Frigotec/Softripe team in Berlijn Hal 27 Stand B-11

Voor meer informatie:
Roland Wirth
Frigotec GmbH 
info@frigotec.de  
www.softripe.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.