Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Campojoyma

"We hebben de oogst vervroegd om de vrieskou voor te zijn"

Na een proef vorig jaar is dit het eerste volledige seizoen waarin Campojoyma biologische artisjokken van het Green Queen ras exporteert. Zo is het assortiment van dit bedrijf uit Almería, dat biologische groenten, fruit en citrus op de markt brengt, weer een product rijker.

De biologische artisjokken komen evenwel uit Murcia, waar de temperatuur sinds half januari sterk is gedaald en waar een deel van de oogst is beschadigd door vorst. De vegetatieve ontwikkeling van de planten ligt momenteel ook stil.

"Het is duidelijk dat de kou de gewassen beschadigt en de opbrengst doet dalen, maar wij hebben de schade kunnen beperken door de oogst te vervroegen voordat de vrieskou intrad", zegt Francisco Jesús Montoya, manager van Campojoyma.

"De komende weken zal er beslist geen overvloedige aanvoer zijn, maar wij kunnen al onze klanten voldoende product garanderen. We hebben immers weken meer productie gehad en zo kunnen we zonder problemen leveren. Maar nu het aanbod door de kou afneemt, verwachten we wel prijsstijgingen", voegt hij eraan toe.

Campojoyma betrekt de artisjokken bij de coöperatie Medifruver uit Murcia, voor wie het ook al broccoli exporteert. In de overeenkomst verbindt de telersvereniging uit Murcia zich ertoe, zoals gebruikelijk is, de teeltfilosofie en de technische specificaties van het bedrijf uit Almería na te volgen.

De belangrijkste bestemming voor de artisjok is Frankrijk, waar het een zeer gewaardeerd product is. Campojoyma verwacht dit seizoen meer dan 100.000 stuks op de markt te brengen. De oogst begon in oktober en loopt door tot de maand april. "We leggen de artisjokken in houten kisten. Dat presenteert mooi en het wekt zeker de interesse van supermarktketens", vertelt de manager. 

"Naast Frankrijk neemt ook Italië veel van onze biologische artisjokken af. Op beide markten willen we ons onderscheiden met het thema duurzaamheid. Onze teelt is niet alleen biologisch gecertificeerd, we nemen ook verschillende maatregelen om de teeltbedrijven om te vormen tot authentieke ecosystemen. Bovendien begrijpen we duurzaamheid ook in het kader van de ESG-criteria: Environmental, Social and Governance", zegt hij.

"We zijn leiders in de teelt van biologische groenten in Spanje en om te blijven groeien steunen we ten volle op innovatie en tekenen we een strategie van productdiversificatie uit. Artisjok is een aparte en interessante groente, die het voor ons erg goed doet dankzij onze positionering in de afzetkanalen van de biologische sector in Europa."

Voor meer informatie:
Francisco Jesús Montoya 
Campojoyma
Avda. Las Negras, 200
04110 Campohermoso - Níjar (Almería) - Spanje
Tel: +34 950 386 590
campojoyma@campojoyma.com
www.campojoyma.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.