Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Naturitalia verrijkt assortiment met IFG-druivenrassen, perziken en platte nectarines

Het assortiment van Naturitalia is onlangs verruimd met perziken, platte Ondine nectarines en drie rassen IFG-druiven. "We gaan steeds op zoek naar producten die kunnen voldoen aan de vraag van de markt en de consument en die economisch duurzaam zijn voor alle schakels in de toeleveringsketen", zegt directeur Gabriele Ferri. "Met de nieuwe perziken, de Ondine nectarines en de druiven van IFG ontwikkelen we via rasseninnovatie een strategie om de duurzaamheid van onze teelt te beschermen." 

Gabriele Ferri, directeur van Naturitalia

"Steenfruit en druiven zijn strategische producten voor Naturitalia", vertelt Augusto Renella, exportcoördinator. "Met Ondine hebben we er een kwaliteitsproduct bij, dat de consument verleidt die op zoek is naar fruit dat zoet is, lekker ruikt en smelt op de tong. De IFG-druiven zijn dan weer bijzonder op de markt en hebben enkele uitzonderlijke eigenschappen. Met deze nieuwe pitloze druiven willen we onze aanwezigheid in enkele belangrijke Europese landen, zoals Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk verder ontwikkelen." 

Augusto Renella

Naturitalia heeft ervoor gekozen het assortiment uit te breiden met drie IFG-clubrassen om het aanbod van pitloze druiven te verbeteren en te specialiseren en de aanwezigheid op de belangrijkste exportmarkten van Italiaanse druiven te consolideren. In de komende jaren wordt het areaal met meer dan 65 hectare uitgebreid.

Eerst komen de witte druivenrassen Sugar Crisp en Sweet Globe aan bod, gekenmerkt door een bijzonder aangename smaakbeleving en een knapperig vruchtvlees. De eerste percelen worden in de regio Apulië in het voorjaar van 2023 aangelegd, maar ook in volgende jaren wordt verder in deze rassen geïnvesteerd. In het voorjaar van 2024 zal het rode druivenras Sweet Celebration worden aangeplant. Het is een ronde druif met een intens rode kleur en buitengewone kwaliteit.

Naast deze innovaties op het gebied van druiven, stapt de coöperatie in 2023 ook in het Ondine-project, het premium platte steenfruitmerk van ASF Edition in samenwerking met Frutaria.

"Naturitalia is altijd actief geweest in de teelt van steenfruit, met een breed assortiment aan rassen, een hoge mate van specialisatie en een ruime afzetkalender dankzij percelen in meerdere Italiaanse teeltgebieden", vertelt Renella. "We zijn blij deel te mogen uitmaken van het kleine aantal marktspelers dat bevoegd is om deze door octrooi beschermde premiumrassen te telen. In de komende jaren heeft Naturitalia zich ertoe verbonden de Ondine platte nectarine en de Ondine platte perzik te telen, met dubbelcijferige investeringen."

Naturitalia exposeert in Berlijn in hal 2.2, stand A-10.

Voor meer informatie:
Naturitalia

Via Tosarelli 155
40055 Castenaso (BO) - Italië
Tel: +39 051 781846
www.naturit.it


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.