Astra viert mijlpaal van verkoop aan 50 landen

"Onze automatische schilmachines worden in 50 landen verkocht"

Vorige maand vierde de Japanse innovator van automatische fruitschillers, Astra, dat de schilmachine naar 50 landen wordt geëxporteerd. Nu is het bedrijf druk bezig met de voorbereidingen voor deelname aan Fruit Logistica. Ze zijn er klaar voor om bezoekers uit meerdere regio's te ontmoeten op de beurs. De verkoopmanager van Astra, Ryo Takeshita, deelt hun verhaal.

"Een compact formaat maakt het verzenden gemakkelijker"
Non-stop innovatie is geworteld in de cultuur van Astra. Er werken meer dan 10 mensen in het innovatieteam van Astra. Zij werken voortdurend aan het upgraden van de schilmachine naar een nog compacter formaat, met geavanceerde functies. Nog maar een paar maanden geleden lanceerde het bedrijf de KA-750PM-schilmachine van de derde generatie, die 10 kg lichter is dan het vorige model.

"Er zijn twee redenen waarom wij innovatie in de omvang zo belangrijk vinden. Ten eerste wordt het merendeel van onze schilmachines verkocht aan andere landen. Een lichtere machine betekent dat de verzendkosten grotendeels kunnen worden verlaagd," aldus Ryo. "Ten tweede geven eindgebruikers er altijd de voorkeur aan dat een machine klein en licht is, zodat ze hem gemakkelijk naar de gootsteen kunnen dragen en met stromend water kunnen schoonmaken, of de machine flexibel kunnen plaatsen waar dat nodig is in de winkel.

Onverwachte regio's scoren hoog in topverkooplijst
Wanneer men het heeft over een automatische dunschiller, denkt men misschien dat deze alleen populair is in ontwikkelde landen waar kant-en-klare vruchten vaak in winkels te vinden zijn. De verkoopgegevens van Astra bevestigen echter dat dit niet langer het geval is. "Wees niet te verbaasd, u zult veel onverwachte landen aantreffen in onze topverkooplijst," lacht Ryo, "En elke regio heeft zijn redenen om een automatische dunschiller te gebruiken."

"Guatemala staat op de 19e plaats van de wereldwijde ananasproductie. Het land staat bekend om de ananasplantages, maar wat je misschien niet weet is dat er in Guatemala ook veel ananasverwerkingsfabrieken zijn. Deze fabrieken verwerken dagelijks tonnen ananas en de producten worden geëxporteerd naar de VS. Veel fabrieken hebben onze schilmachine gekocht, omdat ze een hogere productiviteit willen bereiken met lagere arbeidskosten."

Vanuatu is een ander verhaal. "Er zijn veel distilleerderijen in Vanuatu en deze gebruiken citroen als smaakmaker. Ik schep niet op, maar onze automatische schilmachine werd al snel een 'game changer' in de distilleerderijsector van Vanuatu," aldus Ryo. "Fabrieken hebben vaak de dunne schil van een citroen nodig. Met arbeid is het altijd moeilijk om de citroenschil van een consistente dikte te maken. Onze dunschiller is instelbaar in schildiepte, zodat klanten alleen een instelling hoeven in te voeren en de machine de rest van het werk kan doen."

"Velen denken misschien dat de arbeidskosten in Afrika laag zijn, wat misschien waar is. Maar onze klanten uit Afrika gebruiken de schilmachine vooral omdat ze de kosten van productafval willen verminderen. We hebben veel eenheden verkocht aan de dehydraterende mangofabrieken in Oeganda en Ghana, waar ze de machine gebruiken om mango's te schillen. Schillen met een machine kan het afval met 30% verminderen ten opzichte van handmatig schillen. Door te investeren in een automatische schilmachine kan het bedrijf veel geld besparen."

De schilmachine van Astra is ook te vinden in het Midden-Oosten. Het bedrijf verkocht veel eenheden aan klanten in Israël, Libanon en Saoedi-Arabië. "Kant-en-klaar fruit komt in deze landen veel voor. Onze klanten gebruiken Astra-schillers, omdat ze graag willen dat hun product er beter uitziet, minder druipt en langer houdbaar is. Hierdoor kunnen ze de producten tegen een hogere prijs verkopen."

Wij bieden elke klant een snelle service na verkoop.
"Hoewel het werkingsprincipe van de machine ingewikkeld klinkt, is deze eigenlijk heel eenvoudig en is er niet veel onderhoud nodig. We krijgen zelden telefoontjes van klanten die problemen ondervinden met onze machines. Maar als ze vragen hebben of als we iets moeten controleren, kunnen we dat gemakkelijk online doen. Wij hebben ook verschillende lokale distributeurs in elke regio. Deze distributeurs kunnen klanten ook snel ondersteuning bieden wanneer dat nodig is."

De afgelopen 20 jaar heeft Astra zich volledig toegelegd op de innovatie van automatische schilmachines. "Onze schilmachines zijn gecertificeerd met CE- en NSF-keurmerken en worden gebruikt in meer dan 50 landen, in fabrieken voor vers gesneden fruit, voor maaltijden aan boord van vliegtuigen, op scholen, in sapbars, op luxe cruiseschepen en in restaurants," aldus Ryo. Aangezien Astra goede kansen verwacht op de internationale markt is het bedrijf nu in veel gebieden op zoek naar distributeurs van industriële fruitverwerkingsmachines.

Voor meer informatie:
Ryo Takeshita
ASTRA Inc.
Tel.: +81 0245412444
en.info@e-astra.co.jp
en.e-astra.co.jp


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.