Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lithiumniobaat chip kan op afstand rijpheid van fruit detecteren

Een groep Australische wetenschappers werkt aan superdunne chips van lithiumniobaat, die potentiële toepassingen kunnen hebben op het gebied van het op afstand opsporen van rijp fruit. Professor Arnan Mitchell van de RMIT University en dr. Andy Boes van de Universiteit van Adelaide leiden een team van wereldwijde deskundigen om de mogelijkheden en potentiële toepassingen van lithiumniobaat te onderzoeken.

Potentiële toepassingen
Het lijkt erop dat deze technologie ook kan worden gebruikt om op afstand de rijpheid van fruit te detecteren. "Gas dat wordt uitgestoten door rijp fruit wordt geabsorbeerd door licht in het midden-infrarode deel van het spectrum," zegt Mitchell. "Een drone die in een boomgaard zweeft, zendt licht uit naar een andere drone die kan detecteren in welke mate het licht wordt geabsorbeerd en wanneer het fruit klaar is om te worden geoogst. Onze microchiptechnologie is veel kleiner, goedkoper en nauwkeuriger dan de huidige technologie en kan worden gebruikt met zeer kleine drones die de fruitbomen niet beschadigen."

Bron: sheppnews.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.