Iraanse handel moeizaam vanwege opgelegde sancties

Iran heeft dit jaar een goed oogstseizoen gehad, aldus mevrouw Masumeh Najafi, een Iraanse exporteur: "We hebben veel regen gehad en de weersomstandigheden waren over het algemeen zeer goed. U weet dat Iran een land met vier seizoenen is, wat een goede kwaliteit van de teelt bevordert."

De exporteur levert een breed scala aan fruit, groenten en dadels. "We exporteren het hele jaar door, vooral dadels, en de paradepaardjes van Iran zoals gedroogd fruit en appelen en we exporteren ook andere producten, zoals sinaasappelen, sla, ijsberg, watermeloen, bloemkool, paprika, meloen, tomaat, aardappel en ui."

Twee maanden voor de Ramadan (de 9e maand van de islamitische kalender, waarin de consumptie van dadels in moslimlanden sterk toeneemt) zegt het bedrijf zich te richten op de Indiase markt en de Perzische Golf. "Wij hebben zeer goede dadels van de variëteit Mazafati, die sappig en honingzoet zijn, en Zahdi, die droger zijn, beschikbaar in kwaliteitsverpakkingen en tegen zeer goede prijzen. We doen commerciële inspanningen op prijsniveau om onze producten op de Indiase markt te promoten."

De grootste uitdaging voor Iraanse exporteurs is de moeilijkheid om betalingen te ontvangen, zegt Najafi. "De sancties hebben directe gevolgen voor de internationale handel in Iran. We kunnen niet werken met letters of credit. We gebruiken geldtransferdiensten zoals Saraf en andere diensten, wat onze operaties duurder, complexer en risicovoller voor ons maakt."

Daarom eist het bedrijf voorschotten van zijn nieuwe klanten. "Vanwege de onmogelijkheid om letters of credit te gebruiken, eisen we vooruitbetalingen die we in Iran ontvangen. In ruil daarvoor bieden wij onze klanten goede prijzen."

Het bedrijf exporteert zijn producten naar de markten van Qatar, VAE, Turkije, Rusland, Pakistan en India. "Momenteel intensiveren we onze inspanningen om dadels te exporteren naar de Indiase markt, aangezien we in de Ramadan-periode zitten. We willen ook zaken doen met klanten in Afrika, waar Iraanse producten een groot potentieel hebben vanwege onze superieure kwaliteit en onverslaanbare prijzen."

"Onze klanten zijn tevreden en vertrouwen ons. We nodigen hen uit om ons te komen bezoeken in Shiraz, Iran, zodat ze met eigen ogen de kwaliteit van onze producten, onze verpakking en onze manier van zakendoen kunnen zien en contracten kunnen tekenen."

Voor meer informatie:
Masumeh Najafi
Najafi Trading
+989197234470
m.najafi2798@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.