Vergers Cancel introduceert de Adour Kiwi

De Franse telersgroep Vergers Cancel is al jaren gevestigd in het teeltgebied rondom de Adour. De telersgroep is echter sterker geworden dankzij de overname van de kiwiteelt in Rouquette (Aiguillon, Lot-et-Garonne) in 2021 en een verpakkingsstation in Caubios-Loos (Pyreneeën-Atlantiques) in oktober 2022. Hierdoor lukt het Vergers Cancel om voor het 2022-2023-seizoen maar liefst 670 ton kiwi's met een BGA-label op de markt te brengen.

"Dit is ons eerste jaar," zegt Maxime Gil over de Adour Kiwi, "dus het is een soort test. Als de diverse deelnemers op de kiwimarkt goed reageren, zullen we de komende jaren meer kiwi's gaan telen.

Samenwerking
Vergers Cancel werkt in het teeltgebied rondom de Adour momenteel samen met bijna 30 telers. "Wat betreft groene kiwi's is de enige segmentatie van Hayward-rassen de Label Rouge kiwi's en dat waren de kiwi's die we in ons assortiment misten. We kunnen nu een premiumproduct met een BGA aanbieden." Als kiwispecialist wil Vergers Cancel zich graag positioneren in alle kiwisegmenten. 

Nicheproduct
"De Adour kiwi is een nicheproduct van hoge kwaliteit en daarom vooral bestemd voor groothandelaren die gespecialiseerd zijn in uitzonderlijke producten", zegt Maxime. De Adour kiwi is een premiumproduct dat gebaat is bij een premiumverpakking. "Het gebruikmaken van een goede verpakking die alle smaakkwaliteiten van dit stuk fruit weerspiegelt is dan van essentieel belang." De opmerkelijke Adour kiwi wordt "verhandeld op een rijpheidsniveau dat een perfect evenwicht tussen zoet en zuur mogelijk maakt."

De dubbel gecertificeerde Adour kiwi, op de markt gebracht door Vergers Cancel, is ook te vinden in de schappen van supermarkten, waar "de erkende kwaliteiten van het stuk fruit goed worden gepromoot".

Kiwimarkt met gebrek aan dynamiek
Ondanks het feit dat dit Franse kiwiseizoen een opbrengstdaling van 10% kent, is de kiwimarkt wel in evenwicht, omdat de vraag begin dit jaar ook iets kleiner was dan die in 2022, vertelt Maxime.

De afzetperiode verloopt, "hoewel we een beetje teleurgesteld zijn over het gebrek aan dynamiek op de markt, relatief goed." Deze trend is vooral merkbaar op de biologische markt. "We beginnen net een eerste vorm van achteruitgang binnen de biologische sector te voelen. Dit uit zich in het feit dat consumenten liever minder dure producten kopen, waardoor we logischerwijs een toename van de afzet van onze basisproducten zien ontstaan."

De totale kiwiopbrengst van Vergers Cancel (van 200 telers die voornamelijk in Nouvelle Aquitaine gevestigd zijn) wordt op 12.000 ton per per jaar geraamd. Daarmee is Vergers Cancel verantwoordelijk voor een vierde van de totale Franse nationale kiwi-opbrengst.

Inclusief importkiwi's brengt Vergers Cancel ongeveer 16.000 ton kiwi's op de markt, voornamelijk Hayward-kiwi's, maar ook Label Rouge-kiwi's met een BGA, biologische kiwi's, HEV gecertificeerde kiwi's, Bee Friendly en GlobalGAP gecertificeerde kiwi's. Het doel van Vergers Cancel is om binnen alle segmenten aanwezig te zijn.

Dankzij de toevoeging van de vroege Franse groene kiwi Summerkiwi, de Dori gele kiwi en de Red Passion rode kiwi, beschikt Vergers Cancel nu over een heel compleet aanbod van kiwi's in alle kleuren (groen, rood en geel), het hele jaar door.

Voor meer informatie: 
Maxime Gil
Vergers Cancel
1 rue de l'Occitanie, ZI de Barrès 3
82100 Castelsarrasin, Frankrijk
Tel: +33 (0)5 63 04 82 13
vergers-cancel.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.