Met juiste technologie 30% lagere elektriciteitsfactuur

Dankzij investeringen in onderzoek en ontwikkeling heeft het Italiaanse bedrijf Monti&C het afgelopen jaar belangrijke resultaten geboekt. "Beheersing van het elektriciteitsverbruik is fundamenteel voor onze klanten, gezien de hoge energiekosten. In sommige gevallen zijn we erin geslaagd het elektriciteitsverbruik met meer dan 30% te verminderen", leggen Christian Niccolai en Federico Papini uit.

Monti&C levert bewaarcellen met nieuwe ontdooisystemen op maat van het product en de klant. 

Een andere typologie is de kiem- en entcel, opgezet met nieuwe verwarmings- en bevochtigingssystemen die het mogelijk maken om zowel het elektriciteitsverbruik te optimaliseren als de onderhoudsinterventies te verminderen.

Er is ook veel vraag naar teeltkamers voor binnenteelt en vertical farms, met nieuwe ontvochtigings- en ventilatiesystemen, die het elektriciteitsverbruik met meer dan 30% verminderen. Dat is een fundamenteel aspect voor de haalbaarheid van indoor teelt.

"Dankzij deze vernieuwde technologieën is ons besturingssysteem het afgelopen jaar ook veel efficiënter geworden en kunnen we nu tijdig hulp op afstand bieden en de interventie ter plaatse van een van onze gespecialiseerde technici vereenvoudigen."

"Met onze software kan de gebruiker alle parameters regelen (temperatuur, relatieve vochtigheid, CO2, ventilatie, luchtactivering, luchtverversing, verlichting, enz.), het elektriciteitsverbruik controleren en die gegevens bewaren met een zeer eenvoudige en intuïtieve interface, zowel ter plaatse als op afstand. En onze technici kunnen zonder vertragingen zien of de installatie optimaal functioneert of niet", besluit Papini.

Het bedrijf exposeert op Fruit Logistica (hal 4.1, stand A13).

Voor meer informatie:
Monti&C Tecnologie del Freddo srl
Via Terra Rossa Fonda, 172
51011 Borgo a Buggiano (Pistoia) - Italië
Tel: +39 (0)572/30064
federico.papini@montisrl.it
www.montisrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.