Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Exp. Group opent kantoor in Nederland

"Als we iets hebben geleerd van de pandemie is dat kwaliteit en een constante aanvoer niet vanzelfsprekend zijn," zegt Anthony Serafino van Exp. Group uit de VS, die samen met zijn vader eigenaar is van het bedrijf. Terwijl Exp. Group zich vroeger concentreerde op het importeren van tropische producten uit Zuid-Amerika in de VS, is de focus onlangs verschoven naar een meer allround, wereldwijde import van producten. "We richten ons nu op grondstoffen waarmee we meer grip hebben op de toeleveringsketen," aldus Serafino. Als gevolg daarvan worden nu naast bananen, bakbananen, mango's en papaja's ook groenten als asperges, wortelen, uien en speciale aardappelen aangeboden.

Asperge voor de Europese markt

Exp. Group werkt al jaren samen met telers in Zuid-Amerika en importeert hun producten in de VS. "We zijn een gevestigde speler geworden met een pakstation van 27.870 m², bijna 80 vrachtwagens en 600.000 pakketten per week. Tegelijkertijd merken we dat de tijd rijp is om ons geheime recept ook op de Europese markt toe te passen." Net als in de VS zijn ook in Europa retailers en groothandelaren op zoek naar stabiele kwaliteit en leveringen. "We gaan het succes dat we in Amerika hebben opgebouwd naar Europa brengen, omdat we denken dat onze ervaring en manier van werken goed zal aanslaan bij de klanten in Europa," voegt Serafino eraan toe.

Later dit jaar zal er een Europese divisie worden opgestart die zich zal toespitsen op het importeren van asperges, boomrijpe mango's en avocado's via luchtvracht. Exp. Group exporteert al enkele van zijn producten naar Nederland, Ierland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en binnenkort Duitsland. "Een vestiging in Europa en daarmee een meer gevestigde speler worden zal echter een groot verschil maken," zegt Serafino. Het bedrijf is van plan een kantoor in Nederland te openen. "Amsterdam is een belangrijk vrachtknooppunt en Rotterdam een belangrijke haven om Europa te bevoorraden." Van daaruit is het gemakkelijk om de verschillende Europese landen te penetreren. Terwijl de producten voor Europa in eerste instantie door de lucht zullen worden aangevoerd, kan dit later ook worden aangevuld met zeevracht.

Fruit Logistica
Fruit Logistica Berlijn wordt volgende week gehouden. Serafino zal het evenement bijwonen en over de beursvloer lopen om (nieuwe) klanten te ontmoeten. "Het voelt alsof dit de grote opening wordt van onze Europese activiteiten en het begin van iets speciaals."

Team van Exp. Group tijdens de New York Produce Show.

Voor meer informatie:
Anthony Serafino
Exp. Group LLC
Tel: (+1) 201-662-2001
anthony@expgroup.us
www.expgroup.us


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.