Ierland: aardappelprijzen blijven hoog

De retailverkoop voor aardappelen bleef deze week gelijk en de food service sector zal tijdens het vakantieweekend waarschijnlijk meer activiteit zien. De vraag naar geschilde aardappelen blijft positief en de prijzen blijven op peil. Het vroege poten is begonnen nu de bodemomstandigheden verbeteren. Als de omstandigheden het toelaten, zouden er dit weekend goede vooruitgang geboekt worden.

In Europa is de markt voor consumptieaardappelen naar verluidt vlak, maar er is een goede exportbeweging. De verkoop van het product uit de EU naar het VK bedroeg 818.418 ton en steeg met 13,2% in het jaar tot oktober 2022.

In het VK is de vroege aanplant begonnen. Er was op enkele plaatsen vorst aan de grond, maar de omstandigheden zijn "verrassend goed" en het poten van de eerste Lady Rosetta is aanstaande. De handel is traag, maar de verkopers hopen op hogere waarden. Kopers willen kwaliteitsmonsters maar zijn niet bereid de prijs te betalen. Af en toe is er een kleine stijging voor premium aardappelen en merkproducten.

Bron: ifa.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.