"Succesvolle proeven met de rassen Bellevue en Orleans afgerond"

"Zoete aardappelen uit Ghana kunnen het hele jaar door worden verkregen," vertelt Bobby Gyesi, directeur en medeoprichter van SGA Farms. "Het zoete aardappelseizoen in Ghana duurt het hele jaar als gevolg van de weersomstandigheden, maar het grootste deel van de teelt vindt plaats tussen juni en november, wanneer de regenval het grootst is. Wij willen profiteren van onze toegang tot water het hele jaar door en telen voornamelijk in november-januari om tijdens de piekperiodes naar klanten te kunnen verladen."

De Ghanese exporteur is een samenwerking aangegaan met andere tuinbouwbedrijven in het land om zich sterker op de markt te positioneren, legt Gyesi uit. "Met de hulp van The Federation of German Wholesale, Foreign Trade and Services (BGA) heeft SGA Farms samen met andere commerciële Ghanese teeltbedrijven de Association of Sweet Potatoes Producers of Ghana (ASPEG) opgericht. ASPEG wil het beleid vormgeven en de groei van haar leden in de sector zoete aardappelen ondersteunen."

De volgende stap in de zoete aardappelteelt in Ghana is het vinden van meer geschikte rassen waar vraag naar is, stelt Gyesi. "We hebben onlangs succesvolle proeven afgerond met de rassen Bellevue en Orleans van Nativaland en hun Ghanese partner Koranco Farms. De klimaatomstandigheden in Ghana zijn gunstig voor zoete aardappelen. Ondanks het onregelmatige regenpatroon konden we de uitdagingen aan, omdat de teeltbedrijven het hele jaar door toegang hebben tot water."

Toch is het een uitdagend jaar geweest, want Ghana bleef niet bespaard van alle kostenstijgingen. "Er waren drastische stijgingen van inkoopprijzen van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen die nog werden versterkt door de torenhoge inflatie in Ghana. De omstandigheden werden bemoeilijkt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ondanks deze uitdagingen streven we naar grootschalige teelt vanwege de vraag uit Europa en het Midden-Oosten. SGA Farms wil een van de belangrijkste exporteurs van zoete aardappelen in de West-Afrikaanse regio worden," besluit Gyesi.

Voor meer informatie:
Bobby Gyesi
SGA Farms
Tel.: +233 50 757 9504
bobby@sgafarms.com   
www.sgafarms.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.