Cyprus: Ministerie van Landbouw registreert rode aardappel bij EU

Het ministerie van Landbouw van Cyprus staat op het punt de rode aardappel, het op één na belangrijkste landbouwproduct van het land, bij de Europese Unie te registreren. De registratieaanvraag is gepubliceerd in het staatsblad van Cyprus.

Volgens minister Costas Kadis zal er een periode van een maand zijn voor bezwaren voordat de aanvraag wordt doorgestuurd naar de Europese Commissie. Kadis benadrukte het belang van de registratie van aardappelen als bescherming tegen aardappelen van andere oorsprong die als Cypriotische aardappelen op de markt worden gebracht.

"U weet dat de aardappel het slachtoffer is van zijn eigen kwaliteit, omdat veel aardappelen van buitenlandse oorsprong als Cypriotische aardappelen op de markt worden gebracht, waardoor de reputatie en de waarde van dit product eronder lijden", aldus Kadis. Hij denkt dat de registratie van de aardappel als BGA (beschermde geografische aanduiding) de oorsprong en de kenmerken ervan zal helpen identificeren. "Het zal een geografische aanduiding zijn die identiteit verschaft en geassocieerd wordt met de kwaliteit van het product."

Bron: ekathimerini.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.