Eerste export bio-druiven uit Peru

De eerste kleine hoeveelheid biologische druiven, afkomstig van Pura Fruit in Peru, is aangekomen in de VS en de klanten zeggen dat de aanvoer in goede staat is. Felipe Arriagada, bestuurslid van Pura Fruit, beschreef de biologische oogst als "een enorme uitdaging".

"Het is een enorme uitdaging geweest! Eén van onze doelstellingen is het telen van biologisch fruit van hoge kwaliteit. We weten dat we ons moeten onderscheiden van de rest met iets uitzonderlijks, maar tegelijkertijd is het moeilijk om te innoveren met nieuwe producten. Hetzelfde idee van nieuwe projecten zou de dubbele oogst kunnen zijn die we met sommige rassen doen en de testblokken die we met twee van de belangrijkste veredelaars ontwikkelen."

Pura Fruit heeft een technologie ontwikkeld en toegepast om drie biologische rassen te telen: Autumn Crisp, Sweet Globe en Allison. "We hebben 50.000 kartons (2.800 kartons per ha) biologisch fruit geoogst. Het was onze tweede oogst. De eerste verkochten we als conventioneel fruit, omdat we de conditie van het fruit bij aankomst wilden uitproberen. De prijs is goed genoeg om de beperkte teelt van de biologische planten te compenseren. We ontvingen enkele rapporten van klanten in de VS die zeiden dat de toestand van de druiven zeer goed was. We hebben 20 ha in productie (Autumn Crisp, Sweet Globe en Allison) en zullen in 2023 nog eens 20 ha planten, een mix tussen Autumn Crisp en Allison," legt Arriagada uit.

Pura Fruit heeft bedrijven in het noorden van Peru, dat geen problemen had met de rellen. "Het noorden van Peru blijft rustig. We kunnen zonder protest werken en exporteren via de haven van Paita. Bovendien verdienen de mensen bij Pura Fruit ongeveer 20% meer dan bij andere bedrijven, dus we hebben hun steun en ze willen echt werken", aldus Arriagada.

Voor meer informatie:
Felipe Arriagada
Pura Fruit
FARRIAGADA@cverde.cl
www.purafruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.