United Fruits vanaf week 7 van start met Costa Ricaanse Meloenen

"Costa Ricaanse meloenenseizoen start met meer Cantaloupe- en minder gele meloenen"

Tholen – Bij United Fruits gaat in week 7 het Costa Ricaanse meloenenseizoen van start. Deze tak van sport binnen United Fruits wordt gerund door Gerbert van Egmond en Frank Levarht, die sinds juli 2022 actief zijn met een eigen business unit binnen United fruits, genaamd  LEFresh. Met de Costa Ricaanse meloenenimport zijn Gerbert en Frank weer terug bij hun roots. Ze waren de afgelopen twintig jaar nauw betrokken bij de oprichting van het Costa Ricaanse meloenenbedrijf Rica Fruta S.A. en de afzet van de meloenen binnen Europa.

Inmiddels participeert United Fruits ook in het Costa Ricaanse bedrijf Rica Fruta S.A. Deze samenwerking ging afgelopen zomer van start toen deze nieuwe business unit werd opgericht. "Meloenen waren nooit één van de core producten binnen United Fruits, maar met onze komst is daar verandering in gekomen", vertelt Gerbert van Egmond. "Zo kunnen we de intensieve samenwerking met de telers in Costa Rica en onze klanten in Europe na een samenwerking van ruim 20 jaar onverminderd voortzetten."

In week 4 werden de eerste meloenen naar Europa verscheept en de eerste aankomst staat begin week 7 gepland. "Als het weer het toelaat gaan we door met de aankomsten tot week 17/18. Ook dit jaar telen we weer verschillende soorten, zoals Galia, Cantaloupe, Piel De Sapo, gele meloenen en diverse soorten watermeloen. De meloenen zijn onder meer Rainforest Alliance en GlobalGAP-gecertificeerd."

Een belangrijke trend is volgens Gerbert dat de kleinere maten watermeloen, de zogeheten 'mini seedless' steeds meer aan populariteit winnen. Dit kan worden verklaard door verbetering in rassen, verandering van consumentengedrag en er kan hierbij gewerkt worden met een lagere stuksprijs in het winkelschap."

Het aanbod Costa Ricaanse meloenen is de afgelopen jaren fors gereduceerd. "In 2020 telde het land nog 5.200 hectare meloenen. Dat is in 2021 en 2022 afgenomen naar een areaal rond de 3.500 hectare. Dit jaar is het areaal ongeveer gelijk aan 2022, maar zal het aanbod Cantaloupe-meloenen toenemen ten opzichte van de gele meloenen."

Voor meer informatie:
Gerbert van Egmond / Frank Levarht
United Fruits - LEFresh
Amsterdamsestraatweg 3a
1411 AW Naarden
Mob: +31 6 20014454
Gerbert@le-fresh.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.