Bijna verdubbeling van de winst voor Sligro over 2022

De omzet van Sligro Food Group over 2022 bedraagt € 2.483 miljoen, een toename van 30,8% ten opzichte van de omzet van € 1.898 miljoen in 2021. De nettowinst over het boekjaar bedraagt € 39 miljoen, een toename van € 19 miljoen (94%) ten opzichte van een jaar eerder, zo meldt de groep.

Koen Slippens, CEO: "In de loop van het eerste kwartaal van 2022 trok het herstel van onze afzetmarkten in Nederland en België steeds verder aan. In de daaropvolgende kwartalen draaiden onze klanten gelukkig weer op volle toeren, want de consument genoot van de 'herwonnen vrijheid' en zocht de horeca, pretparken en evenementen massaal op.

Twee jaren Covid-19 heeft voor een forse verstoring in de wereldwijde Supply Chain gezorgd en dat effect werd versterkt door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. We kregen, net als de rest van de markt, te maken met tekorten en grote schaarste in een deel van ons assortiment. Daar waar mogelijk hebben we dat met grotere voorraadbuffers opgelost. Tegen het einde van het jaar zagen we gelukkig enige verbetering.

Het jaar kenmerkte zich ook door schaarste aan medewerkers en transport. Waar in veel sectoren zoals het openbaar vervoer, de luchtvaart, de zorg en ook in de horeca, noodgedwongen gekozen werd om het aanbod in te krimpen, hebben wij er voor gekozen de continuïteit van onze dienstverlening maximaal op peil te houden. Met de inzet van koeriers en buitenlandse chauffeurs lukte het ons een zeer redelijke kwaliteit van leveren te realiseren, maar wel tegen hoge kosten.

De inflatie nam gedurende 2022 met grote stappen toe. Een deel van de kosten hebben we ten laste van ons resultaat moeten nemen en een deel van de prijseffecten hebben we via efficiencyslagen opgevangen of doorgegeven in de verkoopprijs aan onze klanten. Hoewel de meeste van onze klanten die prijsstijging ook weer doorgeven in hun prijzen aan de consument, leek dat in 2022 weinig impact te hebben op de afzetvolumes, want die bleven zeer sterk.

Ondanks alle uitdagingen die 2022 bracht, zijn wij vooral verheugd over het herstel van de markten waarin wij actief zijn en de marktaandeelwinst die we hebben geboekt. Onze klanten konden weer ondernemen en onze medewerkers konden zich weer van hun beste kant laten zien en onze klanten helpen daar waar mogelijk. Gelukkig weer Samen Vooruit!."

Lees hier het volledige bericht over de jaarcijfers van Sligro

Bron: Sligro Food Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.