Penny

"Minder CO2-uitstoot, perfect gerijpte bananen en meer efficiëntie in bananenketen"

Penny versnelt haar duurzaamheidsactiviteiten en vermijdt afval door over te schakelen op de IFCO Banana Lift Lock oplossing. "Met de herbruikbare verpakkingscontainers (RPC's) profiteert de internationale retailer van een lagere CO2-uitstoot, perfect gerijpte bananen en een efficiënte bananenleveringsketen", aldus de retailketen.

Foto: Penny

Vervanging van wegwerpverpakkingen voor het milieu
Of het nu gaat om toeleveringsketens met een lage uitstoot,  milieuvriendelijke productlijnen, energie-efficiënte winkels of het gebruik van duurzame verpakkingen, Penny  is een drijvende kracht achter de voortdurende transformatie van de retailsector. "Dat iets al tientallen jaren op dezelfde manier gedaan wordt betekent niet dat het niet verbeterd kan worden", zegt Nico Wittlich, divisiemanager ultravers, groenten, fruit, bloemen en planten bij Penny, de internationale supermarktketen in het bezit van de Rewe group, een van de grote Europese retailers. "Het is onze verantwoordelijkheid om op te staan en de bestaande situatie te veranderen als er duurzame en concurrerende alternatieven bestaan."

Als het om bananen gaat is dat alternatief de Banana Lift Lock, onze innovatieve herbruikbare verpakkingscontainer (RPC), die speciaal is afgestemd op de eisen van de toeleveringsketen voor bananen. Sinds september 2022 worden alle BioHelden-bananen die in de Duitse Penny-filialen liggen, niet meer in wegwerpverpakkingen verstuurd. De biologische bananen beginnen en eindigen hun internationale reis nu veilig in de Banana Lift Lock. Andere bananencategorieën zullen naar verwachting in de toekomst volgen. 

Bananen zijn namelijk niet de enige verse producten die in onze RPC's getransporteerd worden. Sinds 2015 transporteert onze Black-Lift-Lock verse groenten en vers fruit binnen het gehele Penny-filialennetwerk direct van de telers en leveranciers naar de verkooppunten, en draagt zo bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de retail.

Besparing van CO2, energie en water voorkomt afval
Niet één, maar 2.242: zoveel reizen naar de maan zou je moeten maken om de CO2-besparing te bereiken die Penny realiseert door over te schakelen van wegwerpverpakkingen naar onze Banana Lift Lock. Dat komt overeen met 35.743 autoritten rond de wereld.

In concrete cijfers betekent het vervangen van wegwerpverpakkingen door onze duurzame oplossing voor bananen een besparing van 154.697 ton CO2. Deze cijfers zijn gebaseerd op het importvolume van bananen uit Zuid-Amerika naar Europa en werden met behulp van bekende, betrouwbare tools berekend. Dat is een indrukwekkend resultaat. "Dit is een winst voor het milieu, onze klanten en onze bedrijven", zegt Nico. "Door over te stappen op herbruikbare verpakkingen wordt er duidelijk minder CO2 geproduceerd en het verpakkingsafval wordt drastisch verminderd."

Daarnaast wordt er door het gezamenlijke gebruik van de RPC's binnen het gesloten IFCO-poolingsysteem, de SmartCycle, gedurende de gehele levenscyclus van de Banana Lift Lock minder energie en water verbruikt dan bij wegwerpverpakkingen. De oplossing vermijdt afval op meerdere niveaus. Aangezien de RPC's tot wel tien jaar meegaan en 100% gerecycled kunnen worden tot nieuwe IFCO RPC's wanneer reparatie niet meer mogelijk is, is de SmartCycle een slim kringloopmodel voor bananenverpakkingen. Een positieve ontwikkeling voor het milieu en misschien ook een beslissend moment voor de bananenindustrie.

Teamwork
Om er zeker van te zijn dat de Banana Lift Lock in het veeleisende concept van het bedrijf past en een soepel logistiek proces ondersteunt, heeft Penny eerst proeven gedaan met vooraf geselecteerde pakstations en geselecteerde Penny-filialen. In deze filialen werden de bananen in de Banana Lift Lock met zeer positieve resultaten getest.

Voor meer informatie:
www.ifco.com 
www.penny.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.