GO-fresh

"Door overname Rüther kunnen we nu een compleet assortiment gesneden groenten en fruit aanbieden"

Voor GO-fresh was 2022 over het geheel genomen een spannend jaar: het eerste kwartaal werd nog gekenmerkt door de naweeën van de coronacrisis, en in de tweede helft van het jaar werd het bedrijf geconfronteerd met aanzienlijke extra kosten op het gebied van verpakking, logistiek en mankracht. Dankzij de overname van Rüther Fresh Food in Erkelenz op 1 oktober kon het jaar 2022 toch positief worden afgesloten, aldus Stephan Junkers, directeur van het in Geilenkirchen gevestigde bedrijf.

Momenteel verloopt de afzet van de Freshcut-producten vrij rustig. "Januari is traditioneel wat zwakker. Maar de aanbestedingssituatie is zorgwekkender. Door de energiecrisis zullen er minder groenten uit de Nederlandse glastuinbouw beschikbaar zijn. Er zal ook minder volume zijn in Spanje als gevolg van het weer, waardoor we op een bepaald moment in het seizoen tekorten moeten verwachten. Hetzelfde geldt voor meloenen, die volgens de huidige informatie minder zullen worden aangeplant. Kortom, ook 2023 wordt een wat moeilijk jaar op het gebied van aanbestedingen."

Uitbreiding en differentiatie van het productassortiment
Sinds tien jaar houdt GO-fresh zich voornamelijk bezig met de verwerking en afzet van hoogwaardige versproducten voor de horeca en luchthavens. Een aanzienlijk deel van de producten wordt met de hand gesneden en individueel verwerkt volgens de eisen van de klant. Door de overname van de firma Rüther op 1 oktober vorig jaar kon het assortiment aanzienlijk worden uitgebreid, aldus Junkers. "In de fruitsector hebben we altijd op twee sporen gewerkt en leveren we zowel handmatig als machinaal verwerkte producten. Op het gebied van groenten daarentegen hebben wij ons als fabriek voornamelijk geconcentreerd op fijngesneden producten. Dankzij de overname en de capaciteitsuitbreiding kunnen we nu meer grover gesneden producten leveren, zoals wortelen en koolgroenten, en zo het complete assortiment van de meest uiteenlopende Freshcut-artikelen aanbieden."

Ook de nabijheid van het hoofdkantoor in Geilenkirchen speelt daarbij een belangrijke rol. "We streven naar een uitbreiding van het pand in 2024 en zullen dan de fabriek in Erkelenz sluiten en integreren in de uitgebreide hal. Met het oog op het tekort aan geschoold personeel, waarmee ook wij geconfronteerd worden, is het voor ons bijzonder belangrijk dat wij het personeel ook hierheen kunnen verplaatsen."

De koude keuken uitbesteden
Volgens Junkers is het personeelstekort in de horeca ook verergerd door de coronacrisis. "Veel cateringbedrijven hebben tijdens de pandemie hun personeel moeten inkrimpen, waardoor er nu overal mensen ontbreken. Het resterende personeel wordt zo efficiënt mogelijk ingezet. De catering voor vliegtuigmaatschappijen heeft zich goed hersteld en draait nu op ongeveer 70-75% van het niveau van voor Corona. We zien in dit segment ook steeds meer uitbesteding van de koude keuken (mise en place)."

In dit verband wijst Junckers opnieuw op de moeilijke bevoorrading. "We hebben het zwaar gehad, vooral met overzeese producten door vertragingen in de verzending. De klant is echter meestal begripvol zolang wij hem passende alternatieve producten aanbieden. Door de regen waren er korte tijd nauwelijks Spaanse tomaten beschikbaar, en er waren soortgelijke problemen met mini-courgettes. Als gevolg van dit aanbestedingsprobleem is het contact met de afnemer ongetwijfeld nauwer geworden."

Voor meer informatie:
Stephan Junkers
GO-fresh GmbH
Obst- und Gemüsemanufaktur
Benzstraße 5
DE - 52511 Geilenkirchen, Duitsland
Tel.: +49 2451 90722 18
info@go-fresh.net
www.go-fresh.net  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.