OP Albani

Derde generatie groenten- en fruitspecialisten op Sicilië

"We zijn al sinds de jaren ‘60 actief in de groenten- en fruitteelt, in een streek waar traditie en passie voor het werk aan de basis liggen van het succes. De kwaliteitsvolle producten die we vandaag, net als vroeger, aanbieden, zijn het resultaat van voortdurende inspanningen om iets lekkers en authentieks op tafel te brengen", zegt Giovanni Albani, commercieel verantwoordelijke van telersorganisatie OP Albani, nu al de derde generatie van een traditioneel bedrijf. 

Giovanni Albani

"De ervaring die we in de loop der jaren hebben opgedaan en de voortdurende technologische product- en procesinnovatie hebben ons in staat gesteld om zeer hoge kwaliteitsnormen te bereiken en te voldoen aan de eisen van de Europese markt, waar we al jaren aanwezig zijn. Van tomaat, het hoofdproduct van ons bedrijf, telen we verschillende rassen, maar we leveren ook aubergines, courgettes, paprika's en komkommers. OP Albani teelt ook fruit, met name druiven, die hier op Sicilië een uitstekende kwaliteit halen", vervolgt Giovanni Albani. "Gli Assoluti"

Twee merken
Gli Assoluti is een merk dat alle hoogwaardige tomaten omvat, zowel los als in tros, alsook premium aubergines, paprika's en courgettes. Dit merk is bedoeld voor de high-end markt en op de website van het bedrijf wordt een volledige pagina aan deze producten gewijd. Onder het merk I Tradizionali worden tomaten, aubergines, paprika's, courgettes, komkommers en druiven op de markt gebracht, gericht op de traditionele verkoopkanalen.

Verwerkingslijn

"Onze leden bevinden zich verspreid over de zuidoostkust van Sicilië, vooral in het kustgebied dat gespecialiseerd is in de groente- en fruitteelt. De meeste bedrijven zijn gevestigd in Vittoria, Acate, Comiso, Santa Croce Camerina, Ragusa, Niscemi, Gela en Scicli. Het totale areaal beslaat ongeveer 1.500 hectare. De typische zandgrond, het milde zeeklimaat en het brakke irrigatiewater stellen ons in staat om groenten met een unieke smaak te telen." 

"De kwaliteit waar we het vaak over hebben bij het beschrijven van onze producten is geen abstract concept, maar volgt precieze normen zoals de GlobalGAP en IFS-certificering en andere protocollen om te beantwoorden aan de groeiende behoeften op het gebied van voedselveiligheid, respect voor het milieu, traceerbaarheid en last but not least, ons geweten", besluit Albani. 

Voor meer informatie: 
OP Albani
Giovanni Albani
Via Firenze 1/d
97019 Vittoria (RG) - Italië
Tel: +39 335545 4833
Tel: +39 3460892271
info@albaniop.it
https://albaniop.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.