Nieuwe appelrassen op FL

"Na een eerste deelname in 2020 zal Griba Vivai weer aanwezig zijn op Fruit Logistica met een stand gewijd aan de veredeling van appelrassen. De beurs in Berlijn biedt nieuwe kansen voor spelers die geïnteresseerd zijn in de innovatie van appelrassen om elkaar te ontmoeten. Wij zullen er alvast onze veelbelovende selecties presenteren", zegt Antonio Dal Ri van Gibra Vivai, een veredelaar uit het Italiaanse Bolzano. 

Antonio Dal Ri, veredelaar van Griba Vivai

Griba Vivai heeft meer dan 35 jaar ervaring in de boomkwekerij en produceert appelbomen van hoge kwaliteit die het afzet in 40 landen over de hele wereld. De hoge kwaliteitsnormen en het professionalisme van de verkoop- en adviesdienst onder leiding van directeur Stefan Nicolodi vormen de basis van een vertrouwensrelatie met lokale en internationale klanten. 

Sterk presterende planten van Griba Vivai

"We hebben altijd al aandacht besteed aan rasseninnovatie in de appelteelt", vertelt Dal Ri. "We bieden onze klanten de best beschikbare klonen van de traditionele rassen Gala, Golden, Fuji Stark, enz. En nu stellen we aan de sector ook de resultaten van ons veredelingsprogramma voor, waar we al 15 jaar mee bezig zijn. We hebben vele kruisingen op een gecontroleerde manier uitgevoerd en dat heeft ons een groot aantal zaailingen opgeleverd. Onze veredelingsactiviteit heeft ons in staat gesteld enkele rassen te identificeren met interessante eigenschappen."

"Het doel van het veredelingsprogramma van Griba is om nieuwe kwaliteitsvolle rassen te creëren: aantrekkelijk, knapperig en sappig en met een interessante balans tussen zoetheid en zuurgraad. De appelen moeten aantrekkelijk en smaakvol zijn voor de consument, maar tegelijkertijd gemakkelijk te telen, flexibel ten opzichte van de klimaatomstandigheden en duurzaam voor het milieu. In die zin zijn resistentie tegen verschillende ziektes zoals schurft en meeldauw fundamentele criteria voor Griba bij het selecteren van een nieuw ras", legt de expert uit.

Een nieuw ras in ontwikkeling

De nieuwe rassen van Griba Vivai, die al in een vergevorderd stadium van ontwikkeling zitten, zijn veelbelovend. Er zijn diverse teeltproeven gaande dankzij de samenwerking met Europese partners en van andere continenten.

De aanwezigheid van Griba Vivai dit jaar op Fruit Logistica is bedoeld als "een nieuwe gelegenheid om telers, handelaren, rasbeheerders en iedereen die geïnteresseerd is in innovatie op het gebied van appelrassen te ontmoeten". Neem gerust contact op met Griba Vivai voor een afspraak op de beurs of kom gewoon naar Hal 6.2, Stand A-52.

Voor meer informatie:
Griba
Sigmundskronerstraße 5
via Castel Firmiano
39100 Bolzano (Italië)
Tel: +39 (0)471258227
info@griba.it
antonio@griba.it
www.griba.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.