Mercadona plant tien nieuwe winkels in Portugal

1.750 banen bij Tesco in Groot-Brittannië verloren door veranderingen in winkelmanagement
Tesco, het grootste supermarktconcern van Groot-Brittannië, kondigde aan dat de manier waarop het zijn grotere winkels beheert wordt gewijzigd, wat gevolgen heeft voor ongeveer 1.750 werknemers. Tesco zei dat de 1.750 getroffen werknemers de keuze hebben om over te stappen naar vacatures voor ploegleiders of om ontslag te nemen. Het bedrijf meldde dat lokale veranderingen in het Verenigd Koninkrijk nog eens 350 banen zullen treffen.
Bron: reuters.com 

België: Colruyt verkent nieuw potentieel met hightech Okay Direct containerwinkel
Okay Direct, het autonome buurtwinkelconcept van de Colruyt Group, heeft een tweede vestiging geopend op de parking van een Okay-supermarkt in Lennik. De compacte containerwinkel bedient klanten die buiten de traditionele openingsuren boodschappen willen doen.
Bron: retaildetail.eu 

Coop Denemarken brengst winkels met drie merknamen onder in nieuw merk
Coop Denmark heeft de invoering aangekondigd van een nieuwe strategie, getiteld "The Coop of the Future", waarbij de grootste supermarktketen van het land zal worden opgericht onder de naam "Coop". De keten zal bestaan uit de grootste winkels van drie Deense winkelketens, waaronder Kvickly, SuperBrugsen en Irma. De lokale winkels in Dagli'Brugsen, samen met de winkels die geen deel zullen uitmaken van de Coop-keten, zullen op termijn onder de vlag van Brugsen gaan handelen.
Bron: esmmagazine.com 

Mercadona plant tien nieuwe winkels in Portugal
De Spaanse retailer Mercadona heeft plannen aangekondigd om tien nieuwe winkels te openen in het centrum en het zuiden van Portugal, onder meer in Sintra, Vila Franca de Xira, Torres Vedras, Gondomar, Marco de Canaveses, Lousada en Figueira da Foz. Inês Santos van Mercadona weigerde in een interview met Dinheiro Vivo het huidige marktaandeel en verkoopvolume van de retailer in Portugal bekend te maken, hoewel ze wel onthulde dat het aandeel in 2021 3% bedroeg.
Bron: esmmagazine.com 

Prijsinflatie Britse supermarkten bereikt recordhoogte, waardoor jaarlijks € 887 meer betaald moet worden
Britse winkeliers hebben gemeld dat de inflatie van de winkelprijzen dit jaar nog zijn hoogtepunt moet bereiken en dat de kosten van basisbehoeften naar verwachting hoog zullen blijven, nadat uit cijfers bleek dat de prijzen van levensmiddelen in het hoogste tempo ooit zijn gestegen. Het British Retail Consortium zei dat de prijzen van eten en drinken, kleding en andere artikelen die in winkels en online worden verkocht in een snel tempo zullen blijven stijgen, zelfs als de officiële inflatie van het Verenigd Koninkrijk voor alle goederen en diensten de komende maanden afneemt.
Bron: theguardian.com 

VK: Mededingingsautoriteit gaat eenheidsprijzen in supermarkten opnieuw onder de loep nemen
De Competition and Markets Authority (CMA) heeft aangekondigd dat zij is begonnen met een onderzoek naar de prijzen per meeteenheid in de retail, zowel online als in de winkel. Eenheidsprijzen geven aan hoeveel een bepaald product per gewicht of hoeveelheid kost om de consument te helpen bepalen welke producten het voordeligst zijn.
Bron: kamcity.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.