Ozon verwijdert ethyleen in koelcellen

De Bio Turbo systemen van Miatech gebruiken ozon om het ethyleen in koelruimtes af te breken en tegelijkertijd schadelijke ziekteverwekkers in de lucht, zoals schimmels en schimmelsporen, te elimineren, waardoor de hoeveelheid producten dat bederft in een magazijn afneemt. Een bedrijf waar de Bio Turbo systemen zijn geïnstalleerd is Häusler Frischeservice Company, een onderneming in het Zuid-Duitse Immenstadt dat een rijk assortiment aan groenten en fruit aan hotels, restaurants en cateringbedrijven levert.

In september 2020 installeerde het bedrijf een BT300 in een van de koelcellen voor gemengde opslag. Het leverde goede resultaten op en de AGF-leverancier bedekte geleidelijk alle koelruimtes met Bio Turbo systemen, van de kleinste BT100i in de bestelwagens tot de grootste BT6000 in het verkoopmagazijn.

"We hebben enkele topchefs in ons klantenbestand met exclusieve wensen en eisen. We doen ons best om aan die eisen te voldoen", zegt Florian Pichl, directeur van Häusler Frischeservice. "We leveren een breed scala aan producten, van appelen die in onze regio worden geteeld en lokale kruiden en groenten, tot geïmporteerd mediterraan fruit zoals watermeloenen, citrus en steenfruit. We importeren ook tropisch fruit zoals mango's en ananas. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om al deze verschillende producten in de ideale bewaaromstandigheden op te slaan. Appelen en tropisch fruit stoten bijvoorbeeld veel ethyleen uit, wat het rijpingsproces kan versnellen en dus de kwaliteit verminderen van meer gevoelige producten zoals kiwi's en groene groenten."

"De Bio Turbo systemen van Miatech hebben bewezen een ideale oplossing te zijn voor dit probleem. De Bio Turbo gebruikt ozon om het ethyleen af te breken, maar in tegenstelling tot andere ozonsystemen vindt het proces plaats in de unit en komt er geen ozon vrij in onze koelruimtes. Daarom is deze oplossing absoluut veilig voor ons personeel. Als bonus elimineert het ook schadelijke ziekteverwekkers in de lucht, zoals schimmels en schimmelsporen, waardoor de hoeveelheid bedorven producten in ons magazijn afneemt. Onze groenten en fruit zijn verser, gaan langer mee en we hebben een aanzienlijke vermindering van bedorven producten."

Voor meer informatie:
Bogdan Dyuk
Miatech
Tel: +1 503 659 5680 ext. 728 (VS)
bogdand@miatech.org 
www.bio-turbo.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.