Mission Produce opent Brits dc met nieuwe rijpingstechnologie

Mission Produce kondigt de testresultaten aan van zijn Mission Control rijpingstechnologie en beheerproces. De resultaten bevestigen dat het bedrijf in staat is avocado's sneller te laten rijpen en de productuniformiteit te verbeteren. Mission Control zal voor het eerst worden geïmplementeerd in het nieuwste distributiecentrum van het bedrijf in Dartford, Engeland, dat naar verwachting in maart 2023 wordt geopend. 


"Als experts in de kunst van het rijpen betreedt Mission Produce de Britse markt met belangrijke innovaties in de avocadocategorie", zegt Steve Barnard, oprichter en CEO van Mission Produce. "Met veel strategische voordelen, waaronder het bereik van ons geavanceerde wereldwijde netwerk, verticale integratie, een jaarrond aanbod en verbeterde rijpingsmogelijkheden met Mission Control, zijn we goed geplaatst om de marktgroei in het VK voor rijpe avocado's en mango's te stimuleren."

Mission Control, een exclusief rijpingsproces met atmosfeercontrole van Mission Produce, dat gebruikmaakt van de modernste technologie, blijkt de rijping van fruit met maar liefst 20% te versnellen in vergelijking met een conventioneel rijpingssysteem, wat aanzienlijke voordelen kan opleveren bij het afleveren van rijp en ready-to-eat fruit aan de klanten. Bovendien blijkt de rijpheid van alle fruit in de rijpingskamer consistenter te zijn bij gebruik van Mission Control. Er is een studie opgezet in samenwerking met het New Zealand Institute for Plant and Food Research Limited, in het bijzonder met dr. Jem Burdon, een specialist in naoogst en expert op het gebied van fruitrijping. Er werden proeven uitgevoerd in het Produce Quality Centre van de University of Greenwich, een van de beste onderzoeksfaciliteiten in het VK voor oplossingen voor opslag, verwerking en verpakking van groenten en fruit.

"Mission Control is ontworpen met een wetenschappelijke benadering om de optimale rijpingsomgeving te creëren", zegt Adam Shaw, technisch directeur van Mission Produce UK. "We hebben onze controles verfijnd in samenwerking met onze strategische partners, die beschikken over een schat aan biologische kennis en technologisch inzicht in onze branche. Op basis van onze indrukwekkende testresultaten zijn we ervan overtuigd dat de technologie een consistenter en betrouwbaarder product kan afleveren en op zijn beurt onze klantrelaties kan verbeteren."

Steve Barnard, Adam Shaw en Paul Frowde

De technologie is ontwikkeld in samenwerking met de productiepartner van het bedrijf, Cross Refrigeration, een wereldleider op het gebied van geavanceerde temperatuurregeling en volledig geautomatiseerde fruitrijpingsoplossingen voor fruitimporteurs overal ter wereld.

"Mission Control kan een baanbrekende impact hebben op het rijpingsproces van avocado's", zegt Andrew Nesbitt, directeur van Cross Group. "Strakke controles zijn al meer dan 30 jaar een fundamenteel onderdeel van het rijpingssysteem van Cross Refrigeration, dat wereldwijd zeer geavanceerde fruitrijpingskamers levert. We zijn verheugd dat we het Mission Control systeem in exclusiviteit met het bedrijf hebben ontwikkeld, waardoor we onze relatie met Mission hebben kunnen verdiepen en hebben bijgedragen aan de uitbreiding van een van de meest geavanceerde avocado-netwerken ter wereld."

"We blijven innoveren om onze klanten fruit van de hoogste kwaliteit te bieden en onze positie als betrouwbare bron van 's werelds beste avocado's en mango's te verstevigen", zegt Paul Frowde, directeur van Mission Produce UK. "Het rijpingsproces van Mission Control is een unieke methode voor het rijpen van fruit die is ontworpen om de klantervaring te verbeteren, de productbetrouwbaarheid te bevorderen en de groei van de categorie te stimuleren. Met een gerenommeerd team in de toeleveringsketen, operaties, rijpingsbeheer en kwaliteitsborging kijken we ernaar uit om het netwerk van het bedrijf in het VK uit te breiden."

Mission zal aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn op stand 23/E03.

Voor meer informatie: 
Jenna Aguilera
Mission Produce, Inc.
press@missionproduce.com
MPUKSales@MissionProduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.