Vraag naar Poolse appelen trekt weer aan, geen logistieke uitdagingen dit seizoen

"Vertragingen containers geen invloed op de kwaliteit fruit"

Volgens Adam Malengiewicz, sales manager voor de Poolse appelexporteur Ewa-Bis, was het dit jaar een uitdaging om de hele oogst Poolse appelen rond te krijgen. "Inmiddels zijn al onze appelen geoogst, wat niet zo gemakkelijk was als gewoonlijk. De vereiste arbeidskrachten vinden was een uitdaging, omdat het aantal beschikbare seizoenarbeiders gewoon een stuk lager lag. Toch is de afzet goed en voeren we nog steeds alle bestellingen uit die klanten bij ons neerleggen. Vanuit logistiek oogpunt zijn er geen problemen geweest. De kleine vertragingen bij containers en schepen hebben geen gevolgen voor de kwaliteit van de producten die worden verladen. Dat wil zeggen, als ze zijn geselecteerd in overeenstemming met de doelmarkt."

Hoewel de kosten stijgen zijn er geen duidelijke aanwijzingen dat appelen sneller worden verkocht dan in een normaal seizoen, aldus Malengiewicz. "Het is moeilijk te zeggen of de appelen dit seizoen sneller worden afgezet, maar we hebben niet gewacht met de verkoop toen de gelegenheid zich voordeed. Bedrijven die in zonne-energie hebben geïnvesteerd, hebben er misschien voor gekozen de appelen langer op te slaan, omdat de kosten in dat geval lager zijn. De handel zelf is de afgelopen weken wel toegenomen, die begon rond half januari."

Hoewel Egypte voor dit seizoen een onbetrouwbare markt is gebleken, heeft Malengiewicz goede hoop dat ze toch nog heel wat hoeveelheden richting Aziatische markten kunnen verladen: "Zoals we hadden verwacht is de Egyptische markt bijna volledig gesloten in vergelijking met het vorige seizoen. Toch liggen er nog kansen voor ons. We verwachten dat de kwaliteit van de appelen die nog in de koelcel liggen ons in staat zal stellen appelen naar afgelegen markten in Azië te sturen. We hopen ook dat de vraag op het stabiele niveau van de afgelopen weken zal blijven. Hopelijk zal onze reis naar Berlijn aan die vraag bijdragen."

Ewa-Bis staat tijdens de Fruit Logistica met een stand. U vindt hun stand in Hal 27, Stand E-10.

Voor meer informatie:
Adam Malengiewicz
Ewa-Bis Sp. z o.o.
adam.malengiewicz@ewabis.com.pl   
www.ewabis.com.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.