Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Westfalen Frischdienst:

"Containerprijzen Turkije 40 tot 50% gedaald"

"Momenteel is de beschikbaarheid van veel producten, bijvoorbeeld uit Spanje, zeer schaars, waardoor de prijzen explosief stijgen," aldus Murat Günes van Westfalen Frischdienst uit Hamm. "De prijzen die wij hebben ontvangen weerspiegelen niet de huidige marktwaarde."

Momenteel biedt hij onder andere Spaanse aubergines aan. "Hoewel januari gewoonlijk een zeer rustige maand is, is de vraag ongebruikelijk groot. Maar dat hangt waarschijnlijk ook met het schaarse aanbod samen." 

"De prijzen van aubergines liggen op 7,50 tot 8,50 euro per doos van 5 kg, waarbij we deze week op lichte prijsverhogingen rekenen. Dankzij een passende promotiecampagne en een goede aanvoer konden we in de afgelopen weken een goede afzet genereren", zegt Murat.

Het assortiment omvat ook kartons van 10 kg met klasse II aubergines, waarbij vooral speciale winkels zoals bijvoorbeeld Arabische supermarkten meer belangstelling in kleinere aubergines toonden. Hoewel Westfalen Frischdienst de mogelijkheid heeft om ook biologische aubergines en overige biologische producten aan te bieden, is de markt daarvoor nog niet aanwezig. 

Terwijl het bedrijf tijdens de pandemie nog  tussen de 12.000 en 14.000 euro per container moest betalen, daalde de containerprijs de afgelopen tijd weer. "De prijzen voor containers uit Turkije zijn met 40 tot 50 procent gedaald. Wij betrekken klassieke producten zoals tomaten uit Turkije, maar gezien de verschillende leveringstijden zijn deze echter niet met de Spaanse kwaliteit te vergelijken. Spaanse tomaten zijn namelijk slechts 1-2 dagen onderweg, terwijl Turkse tomaten soms wel 7-8 dagen langer bij de douane worden vastgehouden. Wij merken steeds weer dat het transport van Griekenland naar Italië per schip duidelijk korter is dan over land."  

Westfalen Frischdienst vierde in november 2022 haar vijfjarig bestaan. Tot de afnemers van het bedrijf behoren supermarkten en de groothandel, maar vooral de horeca.

Voor meer informatie:
Murat Günes
Westfalen Frischdienst GmbH
Gallberger Weg 35
D-59063 Hamm, Duitsland
Tel: +49 (2381) 904 99 10
info@westfalenfrischdienst.de    
www.westfalenfrischdienst.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.