Januari tot oktober 2022

Chileense fruitexport bracht bijna 4,4 miljard dollar op

Van januari tot oktober 2022 heeft de export van Chileens fruit 4,360 miljard dollar (ruim 4 mld euro) opgeleverd. Over het hele afgelopen jaar genereerde het Braziliaanse fruit 1,077 miljard dollar (een daling van -11,6% ten opzichte van de 1,218 miljard dollar in 2021). Dit betekent dat de Chileense fruitexport vorig jaar vier tot vijf keer groter was dan de Braziliaanse.

De ontwikkeling en consolidatie van de Chileense fruitexport zijn het gevolg van verschillende factoren die deze sector naar de buitenlandse markt hebben geleid. Zo is Chili de grootste exporteur ter wereld geworden van kersen, pruimen en gedroogde appelen en de op één na grootste exporteur van pruimen, walnoten zonder dop, hazelnoten zonder dop, frambozen, bramen en diepgevroren bramen.

China voerde de ranglijst van importeurs van Chileens fruit aan, met een totaal van 1,743 miljard dollar, gevolgd door de Verenigde Staten ($ 1,035 miljard), Nederland ($ 277 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk ($ 133 miljoen).

Bron: datamarnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.