Export met name naar de EU, de VS, Argentinië en Canada

Braziliaanse fruitexport bracht in 2021 1,21 miljard dollar op

In 2021 brak de export van Braziliaans fruit records: 1,24 miljoen ton werd verscheept, 18,13% meer dan in 2020. De verkoop groeide ook ten opzichte van 2020 (20,39%) en bereikte 1,21 miljard dollar.

Volgens gegevens van de Braziliaanse vereniging van producenten van fruit en afgeleide producten (Abrafrutas) waren de belangrijkste bestemmingen voor Braziliaans fruit in 2021 de EU (48%), de VS (16%), Argentinië (4%) en Canada (3%).

In 2022 zouden de resultaten, ondanks een jaar met goede cijfers, iets lager moeten uitvallen dan in het voorgaande jaar. In de eerste helft was er een daling van 11% ten opzichte van de export uit dezelfde periode van 2021. Een van de redenen voor de daling zijn de weersproblemen veroorzaakt door La Niña, die de ontwikkeling van de gewassen in het hele land belemmerden. Een van de zwaarst getroffen regio's was de São Francisco-vallei , die als een van de belangrijkste voor de teelt van Braziliaans fruit wordt beschouwd en waar veel meer regen viel dan normaal.

Ondanks de moeilijkheden van dit jaar heeft het Braziliaanse fruit een vaste plaats op de internationale markt verworven en wordt het erkend om de hoge kwaliteit en smaak. Het meest geëxporteerde fruit vanuit Brazilië is mango. In 2021 bedroeg de verkoop daarvan in totaal 248 miljoen dollar, goed voor 20% van alle inkomsten uit de fruitexport.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.