VK: 18% van de ouders koopt minder AGF

België: Delhaize maakt winkels slimmer met supersnel internet
Intelligente schappen, aangesloten koelkasten en een lager energieverbruik: de Belgische supermarktketen Delhaize investeert in een glasvezelverbinding om zijn digitale transformatie naar 'realtime retail' te stimuleren.
Bron: retaildetail.eu 

E.Leclerc opent in maart zijn 100ste voetgangersdrive in Frankrijk
E.Leclerc opent begin maart 2023 zijn honderdste voetgangersdrive in Lille. Aan het roer van deze symbolische opening? Thomas Pocher, de pionier van dit model bij de retailer die in 2017 zijn eerste voetgangersdrive had gecreëerd. Hij bezit nu vijf voetgangersafdelingen in Lille en wil er in 2023 nog twee openen. Bij een voetgangersdrive bestellen klanten online en halen daarna zelf de boodschappen in de winkel op.
Bron: internationalsupermarketnews.com 

VK: Asda presenteert financieringsprogramma voor leveranciers
Asda heeft samen met Lloyds Bank een nieuw Supplier Finance-programma gepresenteerd om bedrijven in haar toeleveringsketen van werkkapitaal te voorzien. Het programma biedt leveranciers van Asda de mogelijkheid om facturen vroegtijdig te financieren, met als doel hun cashflow te verbeteren en weerbaarheid op te bouwen tegen de huidige uitdagende macro-economische achtergrond.
Bron: kamcity.com 

Britse prijsinflatie naar een record van 16,7%
In de vier weken tot 22 januari heeft de prijsinflatie in het Verenigd Koninkrijk een recordhoogte van 16,7% bereikt. Dit is een nieuwe klap voor consumenten die vechten tegen de stijgende kosten van levensonderhoud, zo blijkt uit gegevens van Kantar.
Bron: esmmagazine.com 

VK: 18% van de ouders koopt minder groenten en fruit vanwege de kosten van levensonderhoud
Ouders met jonge kinderen veranderen hun koopgedrag: 27% koopt minder vlees tegen de achtergrond van de kosten van levens-onderhoud, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Uit een onderzoek van Red Tractor en YouGov blijkt dat 18% ook minder groenten en fruit koopt om geld te besparen. Voor 39% is vlees vervangen door koolhydraten zoals brood en pasta om te voorkomen dat hun kinderen honger lijden, zo meldt The Grocer.
Bron: grocerygazette.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.