Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nieuw-Zeeland verwacht mooie appeloogst met goede maten

De Nieuw-Zeelandse appelsector verwacht voor het export-oogstseizoen van 2023 fruit van goede kwaliteit en maten.

Terry Meikle, Chief Executive van New Zealand Apples & Pears Incorporated (NZAPI): "Tegelijkertijd verwachten we dat de exportvolumes vergelijkbaar zullen zijn met die van vorig jaar, met naar schatting 20,4 miljoen TCE's (kartons à 18 kg).

"We zien een daling van de volumes van traditionele rassen in de Europese Unie, zoals Braeburn - die naar verwachting met 15 procent zal afnemen - en Pink Lady en Jazz. Ook het volume van sommige rassen die dicht bij de markt staan, zoals Fuji, NZ Queen en NZ Rose, zal afnemen."

"Maar - en dit is een goed voorteken voor de toekomst van de sector - er wordt een aanhoudende groei gezien in clubrassen, zoals Rockit, Envy en Dazzle."

Terry zei verder dat de sector zich richt op kwaliteit en een positieve toekomst voor de export wereldwijd. "Hoewel er nog steeds uitdagingen zijn, net als in elk ander land ter wereld, heeft de Nieuw-Zeelandse appelsector veel voordelen, dankzij tientallen jaren van investeringen en buitengewoon toegewijde telers."

"Belangrijk is dat consumenten genieten van de smaak van Nieuw-Zeelandse appels. Dit is iets waar we enorm trots op zijn en wat we willen waarmaken, in lijn met de reputatie die we gedurende vele jaren hebben opgebouwd."

Bron: hortnz.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.