Zimbabwaanse regering verdeelt 450.000 zoete aardappelplanten

De regering van Zimbabwe heeft 450.000 virusvrije zoete aardappelplanten uitgedeeld in alle provincies van het land in het kader van het Presidential Sweet Potato Vine programma. Hilda Manditsvara, hoofdspecialist tuinbouw bij ARDAS, verklaarde dat de planten virusvrij en hoogproductief zijn en over alle provincies van het land zijn verdeeld.

"Wij verwachten dat de 50 uitgedeelde planten een sterk stimulerend effect zullen hebben binnen de gemeenschappen en als kweekkamer zullen fungeren voor andere leden van de landbouw-gemeenschappen. In combinatie met goede landbouwpraktijken (GAP) verwachten wij dat deze planten een grote invloed zullen hebben op de teelt van zoete aardappelen", aldus Manditsvara.

Het uitgedeelde pakket planten bevat ook enkele biofortified lijnen, die rijk zijn aan vitaminen en ijzer en zeer voedzaam zijn.

Zimbabwe heeft jaarlijks ongeveer 318.100 ton zoete aardappelen nodig. Zoete aardappelen zijn over het algemeen een gemakkelijk te telen gewas dat beperkte middelen en kapitaalintensiteit vereist en toepasbaar is op kleine stukken land. Gewasopbrengsten tot 30 ton per hectare zijn haalbaar.

Bron: herald.co.zw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.