Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Franse aardappelconsumptie +1,5%

De Franse aardappelverkoop kende een zeer positief jaareinde. Volgens een rapport van marktonderzoeksbureau Kantar is de aankoop van aardappelen door Franse huishoudens tussen 28 november en 25 december 2022 met 6,4% gestegen ten opzichte van de maand december 2021 en met 3% ten opzichte van dezelfde periode in 2019, voordat corona toesloeg.

Dit meldt het Franse Interprofessionele Comité van de Aardappel (CNIPT) in zijn laatste bulletin, waarin het aangeeft dat de aankopen in supermarkten in vergelijking met december 2019 met 5,7% zijn gestegen, terwijl ze met 8,2% zijn gedaald in gespecialiseerde afzetkanalen.

In de supermarkten blijven de verpakkingen tussen 1 en 2 kg goede resultaten boeken, met een volumestijging van 85% in vergelijking met december 2021. De verkoop van verpakkingen van 5 kg groeide met 47%, vooral dankzij het feit dat het aantal aardappelrassen in dit type verpakking is verdubbeld.

De gemiddelde verkoopprijs steeg in dezelfde periode met 9,8% ten opzichte van 2019 en kwam uit op € 1,24 per kilo in de supermarkten.

Sinds de start van het seizoen 2022-23, dat wil zeggen in de periode tussen 8 augustus 2022 en 25 december 2022, hebben de Franse huishoudens in de supermarkten 1,5% meer aardappelen gekocht dan in dezelfde periode van 2019.

Bron: cnipt.fr / agronewscastillayleon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.