Grotere en homogenere sla in Murcia

"Vandaag de dag tuinbouwer zijn is een hele uitdaging. En dat is het nog meer in teeltgebieden zoals Murcia, waar telers te maken hebben met omstandigheden van droogte, watertekort en een zilte bodem", zegt Silvia Madrueño, marketingmanager van Symborg voor Spanje en Portugal. "Om meer en beter te produceren, inspelend op de eisen van de consument, regelgeving en duurzaamheidseisen, is biotechnologie een essentieel instrument." 

Symborg richt de aandacht volledig op basis van het gewas: de bodem. Met name de microbiota in de bodem, een hele gemeenschap van micro-organismen. "Hoe krijgen we sterkere gewassen en grotere vruchten om de rentabiliteit van de activiteit te behouden?", aldus Silvia Madrueño. "Tools zoals biologische meststoffen, met een prebiotische en probiotische functie, die afzonderlijk en vooral gezamenlijk worden toegepast, slagen erin de gunstige microbiota van de bodem te vermenigvuldigen."

"Vertrouwen in onze producten genereren is een kwestie van wetenschappelijke kennis en solide veldgegevens, maar ook dicht bij de teler staan. We hebben bijvoorbeeld goede resultaten in de slateelt, in kleiachtige grond, met gemiddeld zoutgehalte, een hoog gehalte aan actief kalksteen en een laag gehalte aan organisch materiaal [1,63% (p/p)]. We hebben er de werkzaamheid van Qlimax, een prebioticum, bij het oplossen van fosfaat en de binding van stikstof geverifieerd, waarbij de concentratie van de Bacillus- en Actinomycetes-populaties van de rhizosfeer verdrievoudigd werd. Deze populaties produceren biomoleculen die de groei van planten, de aanmaak van vitamines en andere verbindingen die verband houden met bodemvorming verbeteren", vertelt Silvia.

"VitaSoil, een probioticum, werkt dan weer als een bodemregenerator, waardoor een grotere efficiëntie bij het recyclen van voedingsstoffen uit de bodemoplossing wordt gegarandeerd en belangrijke fysiologische processen zoals bloei, vruchtzetting en rijping worden bevorderd", voegt ze eraan toe.

Ze kunnen afzonderlijk of samen worden gebruikt, hoewel "de gecombineerde toepassing ons in staat stelt om de kalibers te homogeniseren, wat zich vertaalt in hogere gemiddelde opbrengsten. Hierdoor kan vooral in koude periodes de gunstigere prijsniveaus op de markt benut worden."

"Productiedifferentiatie is een sleutelfactor in elke bedrijfsstrategie. Het kennen van onze bodem en het toepassen van een strategie voor het beheer ervan is essentieel om dit te bereiken", concludeert de marketingmanager van Symborg.

Voor meer informatie:
Silvia Madrueño
Symborg Corporate, S.L
Mob: +34 623 298 287 (Spanje)
Tel: +34 968 899 250
silviamadrueno@symborg.com 
www.symborg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.