Breed assortiment babyleaf in Italië

Met de toetreding van nieuwe leden, met de uitbreiding van het assortiment en met de terugkeer van de beurs naar wat ze was voordat corona toesloeg: ziehier de redenen voor het enthousiasme waarmee de Italiaanse telersvereniging OP Altamura naar Fruit Logisitica vertrekt.

"Babyleaf is nog steeds het hoofdproduct van onze coöperatie, maar ondertussen hebben we ons assortiment dankzij de toetreding van nieuwe leden uitgebreid met aardbeien, citrus, groenten, bladgroenten en gele meloenen", zegt voorzitter Alfonso Altamura.

"We blijven al onze referenties aanbieden en steeds op de best mogelijke manier: naast de garantie, de kwaliteit en de productiecapaciteit ligt de kracht van onze telersvereniging in het aanbieden van een zeer breed assortiment babyleaves", vervolgt Altamura. "De rucola van de Sele vlakte met beschermde geografische aanduiding – rucola della Piana del Sele IGP – blijft nog steeds ons hoofdproduct, maar daarnaast zijn we pioniers in de teelt van bepaalde artikelen, zoals baby boerenkool, wasabi rucola en rode paksoi. Voor deze nicheproducten komt veel vraag vanuit de restaurants die graag nieuwe mixen of recepten voorstellen."

"Op de vorige Fruit Logistica, in april 2022, lanceerden we onze eerste lijn van kant-en-klare sla: Mama Salad. Die doet het goed op de markt, zowel door zijn aantrekkelijke uiterlijk als door de kwaliteit en duurzaamheid van het product." 

Mama Salad wordt ook een van de hoofdrolspelers op de beurs volgende week, samen met de Mix Selvatico van wilde kruiden (gelanceerd in november vorig jaar) en de lijn eetbare bloemen. "Met de lancering van de lijn in 2019 en het herstel van de horeca na de lockdowns zien we een versnelling van de verkoop van eetbare bloemen, zowel in het buitenland als in Italië. Tot nu toe hebben we goed werk geleverd." 

Positieve stemming voor de beurs
"We zijn heel enthousiast, want het lijkt erop dat er veel volk naar de beurs komt. Het wordt eigenlijk de eerste echte post-Covid-editie van Fruit Logistica. Dit jaar wordt het groots! Wij hebben althans hoge verwachtingen", legt Altamura uit. "We zullen een stand van 100 vierkante meter hebben, waar we onze producten zullen presenteren en waar we ook proeverijen zullen organiseren met onze producten en recepten die typisch zijn voor het mediterrane dieet." 

"Het zal drie dagen lang heel druk worden. Daarom nodigen we iedereen die geïnteresseerd is uit om een afspraak te maken voor een gesprek op de stand. Dat kan door ons een mailtje te schrijven naar info@opaltamura.com".

OP Altamura exposeert op de Fruit Logistica in hal 4.2, stand C-10.

Voor meer informatie:
Op Altamura
via Pacinotti
Pontecagnano Faiano (SA) - Italië
info@opaltamura.com
www.opaltamura.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.