Peru: Agrícola Cerro Prieto verscheepte dit seizoen 1.000ste container met blauwe bessen

Agrícola Cerro Prieto heeft zojuist een record gevestigd door haar 1.000e container met blauwe bessen (16 ton per container) te exporteren in het seizoen van 2022/2023. Algemeen directeur Alfredo Lira Chirif heeft erop gewezen dat ze aan het einde van dit seizoen verwachten ongeveer 20.500 ton blauwe bessen te verzenden (tot nu toe is dat al 16.000 ton), wat een stijging van 70% zou betekenen ten opzichte van de 12.000 ton die vorig seizoen werd verzonden.

Deze hogere fruitzendingen zijn het gevolg van grotere volumes door de nieuwe teeltgebieden die in productie zijn gekomen en andere gebieden die hun productiepiek bereiken. De belangrijkste afzetmarkt voor de blauwe bessen van het bedrijf zijn de Verenigde Staten.

Agrícola Cerro Prieto heeft 1.400 hectare blauwe bessen, waarvan 1.250 in Chepén (La Libertad) en 150 hectare in Santa Rosa.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.