Tekort aan citroenen in Nieuw-Zeelandse supermarkten

In Nieuw-Zeeland is een aantal groenten- en fruitsoorten steeds moeilijker te krijgen door vertragingen bij het vervoer van ingevoerde producten. Zo is er een tekort aan citroenen in supermarkten in heel Nieuw-Zeeland als gevolg van vertragingen bij het vervoer van dit buitenseizoense fruit, terwijl zware regens de vroege binnenlandse zomeroogst hebben aangetast.

Volgens een woordvoerder van Countdown waren citroenen grotendeels buiten het seizoen en "de citroenoogst in de zomer die we hebben, is zwaar getroffen door de recente regen. Citroenen zijn momenteel wat schaarser in de schappen dan we zouden willen."

Bij een Pak 'n Save in Christchurch kostte een kilo citroenen $ 10,89 (€ 7,02), terwijl het in een aantal winkels in Auckland en Wellington niet voorradig was. Wellington New World verkocht citroenen voor $14,99 (€ 9,66) per kilo en bij een Auckland Countdown voor $14
(€ 9,02).

Bron: stuff.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.