Totale exportwaarde Nieuw-Zeeland +14%

Volgens de statistische dienst Stats NZ is de totale export van Nieuw-Zeeland in het jaar dat eindigde in december 2022 met 14% gegroeid tot 72,2 miljard NZ dollar (43,26 miljard euro) ten opzichte van 2021. Deze groei was vooral te danken aan de prijsinflatie. De jaarlijkse import steeg ook sterk tot 86,7 miljard NZ dollar, een stijging van 23%.

De uitvoer van tuinbouwproducten daalt echter in waarde als gevolg van lagere volumes; fruit daalde in 2022 in het algemeen: de waarde daalde met 2,3% en de hoeveelheden fruit daalden met 7,7%. Kiwi's voerden de daling van fruit aan. Ziekten bij kiwi's, arbeidstekorten en ongunstige weersomstandigheden speelden allemaal een rol bij de lagere cijfers.

Avocado's daalden ook met 28% als gevolg van lagere hoeveelheden, aldus Allen, die eraan toevoegde dat de daling van uien verband zou kunnen houden met het ongewoon droge seizoen en met hogere kosten voor teeltmateriaal zoals meststoffen en diesel.

Bron: china.org.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.