BASF en StePac ontwikkelen verpakkingen die houdbaarheid AGF verlengen

BASF (Ludwigshafen, Duitsland) en StePac (Tefen, Israël) hebben hun krachten gebundeld om de volgende generatie duurzame verpakkingen, specifiek voor de AGF-sector, te ontwikkelen. Door zijn Ultramid CcycledTM, een chemisch gerecyclede polyamide 6, aan StePac te leveren, zal BASF zijn partner meer flexibiliteit bieden om contactgevoelige verpakkingsformaten naar een hogere duurzame standaard binnen de circulaire economie te brengen.

StePac, gespecialiseerd in de ontwikkeling van geavanceerde functionele verpakkingsoplossingen, is een pionier in het gebruik van chemisch gerecyclede kunststoffen voor de verpakking van verse beperkt houdbare producten. Het bedrijf is onlangs REDcert2 gecertificeerd voor de verwerking van chemisch gerecycled polyamide 6 in zijn flexibele MAP-producten (modified atmosphere packaging). Hun twee merken XgoTM en Xtend zijn gebaseerd op MAP-technologie met ingebouwde vochtigheidsregeling die de ademhaling in de verpakking vertraagt, het verouderingsproces afremt, microbieel bederf tegengaat en de kwaliteit en voedingswaarde van de producten tijdens langdurige opslag en langeafstandstransporten behoudt.

Voor meer informatie:
BASF
www.basf.com

StePac
www.stepac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.