Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Toenemende vraag naar exotische paddenstoelen

Smithy Mushrooms uit Lancashire zegt dat zijn bedrijf de afgelopen drie jaar bijna verdrievoudigd is in omvang. Vooral oesterzwammen verkopen als warme broodjes, met een miljoen verkochte verpakkingen in 2022. Nu staat het bedrijf op het punt om in het najaar een nieuwe teeltlocatie te openen, in de hoop zijn kweekcapaciteit voor shiitake- en oesterzwammen te vergroten.

Volgens directeur John Dorrian is de vraag momenteel zo groot dat hij nieuwe klanten heeft moeten afwijzen omdat ze niet genoeg kunnen leveren. "De populariteit van plantaardige voeding is het beste wat ons bedrijf ooit is overkomen en plotseling zijn exotische soorten als oester- en shiitakepaddenstoelen, die ik vijf jaar geleden nog met moeite kon verkopen, super trendy geworden."

"En sinds de coronapandemie is er ook steeds meer belangstelling voor de voedingswaarde van paddenstoelen, waardoor zeer onconventionele soorten zoals pruikzwam, of Lion's Mane genaamd, nu op de kaart van de fijnproevers staan. We zien nu al dat andere, minder bekende variëteiten zoals shimeji en eryngii in de supermarkt worden verkocht en we denken dat het een sector is die de komende jaren echt als paddenstoelen uit de grond zal schieten."

Bron: messengernewspapers.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.