Eerste Limburgse asperges geoogst bij Teboza

"Met een vroeg vallende Pasen is het voor ons van groot belang dat het product in het oog komt"

Tholen - Het startsein voor het begin van het aspergeseizoen voor Teboza en haar klanten is gegeven. De eerste Limburgse kasasperges zijn geoogst en vanaf nu verkrijgbaar bij Teboza. "De komende weken is het aanbod nog beperkt, echter de kwaliteit is uitstekend", aldus Will Teeuwen.

De huidige energieprijzen houden de gemoederen bij de aspergetelers behoorlijk bezig. Ondanks de hoge kosten die ermee gemoeid gaan, heeft Teboza enkele weken terug met volle overtuiging gekozen om de verwarmde teelt op te starten. "Hoewel we de kachels iets later hebben aangezet, kunnen we toch spreken van een relatief vroege start. Het rendement van de verwarmde teelt staat door de hoge energieprijzen onder druk, maar het is voor ons, zeker met een vroegere Pasen, van groot belang dat het product in het oog komt. Vandaar dat we zowel voor de teelt in de kassen als de verwarmde buitenpercelen besloten hebben om deze op te gaan stoken, zodat we met onze klanten op hetzelfde tijdstip kunnen starten als vorig jaar", verklaart Will Teeuwen.

Areaal vertoont structureel dalende lijn
Volgens de aspergeteler is het nog ongewis hoe groot het aanbod van de verwarmde teelt daadwerkelijk zal uitvallen. "Vooralsnog zijn er weinig telers die duidelijke uitspraken doen wat ze gaan doen. Er zijn meerdere opties, zoals wel of niet stoken of door te verwarmen op een lagere temperatuur.  Met de areaaldaling die een structurele lijn vertoont, niet alleen in Nederland, maar ook elders in Europa en zeker in Duitsland, zal het aanbod zeker niet groter zijn dan vorig jaar. Wij verwachten echter dat de animo voor de asperges met een vroeg vallende Pasen groot zal zijn. Gezien het aanbod en de kosten verwacht ik dat we de asperges voor een goede prijs kunnen verkopen", aldus Will.

Teboza groeit dit jaar weer tegen de stroom in met alle teelten. "Dit jaar zullen we de hoogste aanplant krijgen in de historie van Teboza", vertelt Will. "Ook in Spanje breiden we weer fors uit met onze groene aspergeteelt. In Europa staat het invliegen van asperges van overzee steeds meer ter discussie. Daarnaast zie je dat de leverings-betrouwbaarheid, zoals onlangs met de onrusten in Peru ook steeds meer te wensen overlaat. Dat probleem proberen wij te tackelen met onze Europese volumes. Wat ons betreft staan de signalen op groen. De coronamaatregelen zijn verleden tijd en ook de zorgen over de inflatie zwakken wat af. Overigens zagen we na de vorige financiële crisis in de jaren na 2009 dat die juist prima waren voor de afzet van de asperges. De consument gunt zichzelf deze betaalbare luxe graag!"

Voor meer informatie:
Teboza BV
Zandberg 14 B
5988 NW Helden
Tel:  +31 (0)77 307 14 44
verkoop@teboza.nl 
www.teboza.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.