Mark Vernooij, Urfruit:

"Perenmarkt 2023 startte met een knal"

Tholen - De perenmarkt is 2023 begonnen met een knal! De prijzen zijn gelijk in het nieuwe jaar gestart met stijgen en bevinden zich momenteel op een gezond niveau", vertelt Mark Vernooij van Urfruit. "De vraag komt op dit moment van vrijwel alle hoeken in Europa. Er zijn redelijk wat acties, maar buiten de acties om zien we zeker ook het reguliere volume stijgen."

"Onze Lucas-peren zijn momenteel allemaal ingedeeld. Ook zien we dat de beschikbare volumes in de markt hard zijn afgenomen in de maand januari. De laatste week zijn de goede Lucassen ook weer wat beter gewaardeerd in prijs. Wat betreft de Doyenné du Comice-peren zijn we ook hier in de laatste fase beland. De afzet heeft dit seizoen de hele tijd goed gelopen met gezonde prijzen. Het lijkt erop dat we de productie van de Doyenne de Comice in Nederland en België in goede balans hebben met de Europese vraag", aldus de exporteur.

"De vraag naar Conference is goed, ook voor de kleinere maten, en we hopen dat dit zo zal blijven De uitdagingen zullen met name aan het einde van het seizoen komen op gebied van kwaliteit en uitstalleven. De laatst geplukte peren hebben veelal de weg naar de consument gevonden, toch blijven er enkele partijen over die mogelijk te laat verpakt worden. De beoogde 'meerprijs' wordt nu wel gerealiseerd, maar het percentage uitval en de hoge koelkosten vegen deze 'meerprijs' volledig uit. Het is dit jaar dan ook zeer belangrijk om het fruit goed te monitoren en bij alarmerende afwijkingen snel en adequaat te handelen", aldus Mark.

"Zoals eerder vermeld dit seizoen, beschikken de peren door de warme zomer over een hoge concentratie suikers, deze zorgen voor een sublieme smaakbeleving. De enorme Europese vraag ontlenen wij dan ook deels aan de supersmaak van de peren. Het uitstalleven is dit seizoen beperkter, wat ons allen dwingt om een goede omloopsnelheid te bewaken."

Urfruit is standhouder op de Fruit Logistica, hal 3.2, stand D-20

Voor meer informatie:
Mark Vernooij
Urfruit
Marketing 45
6921 RE Duiven
+31 (0)575 472 473
m.vernooij@urfruit.nl      
www.urfruit.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.