Sealpap nu ook beschikbaar als banderol

Nieuwe wetgeving voor het verpakken van AGF-producten heeft het gebruik van papier in de AGF- en tuinbouwsector een extra impuls gegeven.

Al in 2017 introduceerde Mediane Flexible Packaging Solutions een sealbaar en recyclebaar papier. Met een eigen coating en d.m.v. het sourcen van de juiste papiersoorten, ontwikkelde Mediane Sealpap voor de productie van haar conische papieren hoezen voor het verpakken van kruidenplanten en sla.


SEALPAP®

Sealbaar en recyclebaar papier
De volgende stap was het ontwikkelen van de juiste coating- en papiercombinatie voor VFSS- en HFFS-verpakkingsmachines. Een logische stap, zo legt Sales & Marketing Directeur Robert van der Laan uit. “Wij leveren veel folie aan de food- en non-foodindustrie. Zodra bekend werd dat wij met Sealpap ook in papier actief werden, kwamen de aanvragen vanzelf en ontdekken de klanten de toepassingen zelf.”

Recyclebaar en bij het oud papier
Sealpap beschikt over de nodige certificaten. Van der Laan: “Wij hebben uitgebreide testen doorlopen bij CTP en PTS en handhaven de regels volgens Din Certco DIN en ISO 14021.” Sealpap wordt geproduceerd uit FSC-gecertificeerd papier. Het product wordt
geëxporteerd naar alle landen van de EU, VS en Australië.

“Wij coaten aan een of twee zijden, zowel ‘vol-vlak’ als ook ‘spot’, om zo het gebruik van coating nog verder te kunnen reduceren. Een volledig ‘home-compostable’ coating is in ontwikkeling en volgt op korte termijn, net als gerecyclede papierversies en papier
uit landbouwafval.”

Wrap-around’ banderol
Mediane introduceert op de Fruit Logistica in Berlijn o.a. papieren banderollen uit Sealpap. Dit product zal verkocht worden onder de naam Sealpap ‘Wrap-Around’, zowel onbedrukt als bedrukt tot 8 kleuren.

“Omdat wij papier coaten, drukken en snijden, zien wij hier een uitgelezen kans”, aldus Van der Laan. “Door middel van onze AGF- activiteiten beschikken wij al over een goede ‘road-to-market’. Wij willen echter onze Sealpap ‘wrap-around’ banderol makkelijk en
breed toegankelijk maken met een transparante price-setting en snelle levering. Direct van producent naar eindverbruiker. Dit kan eigenlijk enkel maar door een geschikte online ordering functie. Eigenlijk is een relatief ongecompliceerd product als een papieren banderol hier perfect geschikt voor.”

Mediane heeft al meer dan 10 jaar ervaring met een B2B Webshop – Ordering systemen. Binnenkort dus ook beschikbaar voor de ‘Wrap-Around’ Banderol. Hierdoor kan het product sneller binnen de EU en de VS uitgerold worden en direct online worden besteld.

Voor meer informatie:
Mediane & Sealpap Team
+31 (0)346 285029
www.mediane-flexibles.com 
www.sealpap.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.