Opnieuw geldigheid kwekersrecht Nadorcott bevestigd

De kamer van beroep van het Communautair Bureau voor Plantenrassen (CPVO) bevestigde afgelopen woensdag 25 januari de beslissing van het CPVO waarbij het kwekersrecht nr. 14.111 voor Nadorcott geldig werd verklaard.

"Met dit besluit heeft het Communautair Bureau voor Plantenrassen al drie keer de geldigheid van het kwekersrecht voor Nadorcott bevestigd", meldt de Spaanse organisatie Club de Variedades Vegetales Protegidas (CVVP). 

Eurosemillas had immers bij de CPVO de nietigheidsverklaring van het kwekersrecht voor bovengenoemd ras aangevraagd de dag nadat de kamer van beroep, die nu de geldigheid van het kwekersrecht heeft bevestigd, oordeelde dat de enige twee verschillen tussen de rassen Tang Gold en Nadorcott het levensvatbaar stuifmeel en het aantal zaden onder kruisbestuivingsomstandigheden zijn.

"In een uitgebreid document dat op 31 mei 2016 bij het CPVO werd ingediend, haalde Eurosemillas tot negen gronden voor nietigheid aan, die allemaal werden afgewezen bij besluit nr. NN20 van het CPVO van 16 december 2019. En dat besluit heeft de kamer van beroep nu integraal bekrachtigd", aldus de CVVP.

"Vanwege de volledige afwijzing van de vorderingen van Eurosemillas heeft de CPVO dit bedrijf veroordeeld tot betaling van alle kosten van de procedure. Dat vonnis is ook bekrachtigd door de kamer van beroep."

"De kamer van beroep heeft dus de volledige geldigheid van het kwekersrecht voor Nadorcott bevestigd, waardoor we samen met Nador Cott Protection kunnen blijven strijden om af te dwingen dat verklaard wordt dat het ras Tang Gold in wezen een afgeleid ras van Nadorcott is. Deze zaak is nu nog hangende bij de rechtbank", aldus de CVVP.

Voor meer informatie: clubvvp.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.