Mexico biedt potentiële groei dadelsector

Medjool dadels zijn bekend uit het Midden-Oosten en Afrika, maar ook de regio Bard Valley in de Verenigde Staten is een bekende "sweet spot" voor Medjools. Meer recentelijk is de teelt in Mexico uitgebreid. "In de Sonora-woestijn in Mexico zijn het klimaat en de teeltomstandigheden vergelijkbaar met die in de Amerikaanse Bard Valley," zegt Rob Borley van AMS Export. "Lagere arbeidskosten bieden een aanzienlijk concurrentievoordeel en hebben de regio Sonora in staat gesteld een dadelsector te creëren."

Dadels worden in de zon gedroogd

Dadels worden met de hand verpakt

Mexicaanse dadels worden in september en oktober geoogst, maar zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze zijn het meest gevraagd in de weken voor de Ramadan, die dit jaar van eind maart tot eind april wordt gevierd. "We hebben gemerkt dat moslimgemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk en in Europese landen steeds meer op zoek gaan naar nieuwe en meer diverse origines buiten het Midden-Oosten," aldus Borley. Naast Europa verscheept AMS Export ook Mexicaanse dadels naar Canada en Australië. Het bedrijf verzendt uitsluitend Mexicaanse dadels onder het merk "Honest to Date" naar deze bestemmingen. Terwijl de vraag piekt in de aanloop naar de Ramadan, ziet het bedrijf een kleine piek in de vraag rond Kerst.

AMS is al vijf jaar betrokken bij de export van Medjool dadels uit Mexico. "We hebben gedurende deze periode uitsluitend met één merk gewerkt," merkt Borley op. Hoewel de export nog relatief klein is, ziet hij groeipotentieel.

Palmboom met dadels en "Honest to Date" dadels die exclusief vanuit Mexico worden geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, de EU, Canada en Australië

Voor meer informatie:
Robert Borley
AMS Export
+44 7711 582100
rob@ams-export.com
www.ams-export.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.